Vlákno: Studium na MU/
Martin Škorňa
2. 5. 2018 13:31nové
Fyzika X Biofyzika

Dobrý den,
nedávno mi byly prominuty přijímací zkoušky na výše uvedené obory, mám však stále ještě pár nejistých představ ohledně studia těchto oborů a některých rozdílů mezi nimi. Rád bych tedy uvítal jakoukoliv radu osoby, která má se studiem (ideálně těchto oborů) nějaké zkušenosti.

Vždy mě kromě fyziky a věd o živé hmotě zajímala také matematika, na které si dosti zakládám. Hlavní otázkou tedy je, zda je nějaký markantní rozdíl mezi matematickým aparátem nabytým v jednom a v druhém z uvedených oborů? Bylo by výhodnější ponechat si obor Biofyzika a navolit si předměty dle libosti, nebo naopak nastoupit na obecnou fyziku a do volitelných předmětů zakomponovat předměty z biologie, chemie a podobně? Popř. je možné si jako volitelné předměty zapsat také předměty povinné, které přísluší jiným oborům?

Jakákoliv dodatečná rada ke studiu těchto oborů je vítána! :)

Předem děkuji za odpověď.
2. 5. 2018 21:29nové

Dobrý den,

na rozdíly ve Vámi jmenovaných oborech a nejčastěji zapisované předměty (vždy pod záložkou "Předměty") se můžete podívat zde:

Fyzika: https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/596-fyzika
Biofyzika: https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/3794-biofyzika

Pokud tyto stránky Vaše dotazy nezodpoví, směřujte prosím všechny Vaše dotazy ohledně náplně studia přímo na studijní oddělení PřF (studijni@sci.muni.cz). Děkuji.