Thread: Studium na MU/
Viktorie Čmielová
5/4/2018 21:37new
Místo studia
Dobrý den. Jsem přijata na studijní obor Biologie se zaměřením na vzdělání a Matematika se zaměřením na vzdělání. Chtěla jsem se zeptat, kde bude probíhat výuka? Bude pouze na Kotlářské, nebo i v Bohunicích? Děkuji za odpověď.
13/4/2018 10:14new
Dobrý den, výuka matematických předmětů probíhá na Kotlářské a výuka biologických předmětů probíhá na UK v Bohunicích.
Martin Škorňa
2/5/2018 13:31new
Fyzika X Biofyzika

Dobrý den,
nedávno mi byly prominuty přijímací zkoušky na výše uvedené obory, mám však stále ještě pár nejistých představ ohledně studia těchto oborů a některých rozdílů mezi nimi. Rád bych tedy uvítal jakoukoliv radu osoby, která má se studiem (ideálně těchto oborů) nějaké zkušenosti.

Vždy mě kromě fyziky a věd o živé hmotě zajímala také matematika, na které si dosti zakládám. Hlavní otázkou tedy je, zda je nějaký markantní rozdíl mezi matematickým aparátem nabytým v jednom a v druhém z uvedených oborů? Bylo by výhodnější ponechat si obor Biofyzika a navolit si předměty dle libosti, nebo naopak nastoupit na obecnou fyziku a do volitelných předmětů zakomponovat předměty z biologie, chemie a podobně? Popř. je možné si jako volitelné předměty zapsat také předměty povinné, které přísluší jiným oborům?

Jakákoliv dodatečná rada ke studiu těchto oborů je vítána! :)

Předem děkuji za odpověď.
2/5/2018 21:29new

Dobrý den,

na rozdíly ve Vámi jmenovaných oborech a nejčastěji zapisované předměty (vždy pod záložkou "Předměty") se můžete podívat zde:

Fyzika: https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/596-fyzika
Biofyzika: https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/3794-biofyzika

Pokud tyto stránky Vaše dotazy nezodpoví, směřujte prosím všechny Vaše dotazy ohledně náplně studia přímo na studijní oddělení PřF (studijni@sci.muni.cz). Děkuji.
Timotej Kováčik
22/5/2018 23:12new
MEV + POL/MEV + EVS

Dobrý deň,

vie mi niekto so skúsenosťami pomôcť pri rozhodavaní sa medzi spomínanými kombináciami štúdia? Na obe som prijatý, ale neviem sa rozhodnúť kam. Ďakujem za každú pomoc a pripomienku. :)
23/5/2018 13:37new
podle toho co (a případně proč) tě zajímá...
ty se tím budeš muset v následujících letech prokousat...
spousta lidí skončila ve studiu proto, že zjistili, že je to vlastně nebaví [takže si nastuduj studijní plány a prohlédni požadavky jednotlivých předmětů]
Jan Haluza
11/6/2018 22:19new
Prezenční studium na FSS při zaměstnání?
Zdravím,
dokáže mi někdo odpovědět, nakolik je možné (reálné zvládat) prezenční studium na FSS, konkrétně dvouoboru Antropologie+Environmentalistika, při denním zaměstnání?
last modified 12/6/2018 10:56 new
Základní problém je povinná docházka v seminářích.
Zvládání studia je ovšem navýsost osobní záležitost - někdo zvládá paralelně se zaměstnáním a jiný nezvládá ani bez zaměstnání.
FSS obecně není nijak extrémní, jen je třeba dbát na termíny (seminárek, ap.)
Jan Valenta
last modified 22/8/2018 19:08 new
UZNÁNÍ PŘEDCHOZÍHO STUDIA
Dobrý den,
letos mi o 1 bod uniklo přijetí na obor Všeobecné lékařství (Lékařská fakulta). Zjišťoval jsem informace ohledně "přestupu" ze stejného oboru na LF Univerzity Palackého v Olomouci. Velmi ochotná paní ze studijního mi sdělila, že musím být příští rok úspěšný u přijímaček a po zápisu požádat o "Uznání předchozího studia" a o postup do 2. ročníku. Podmínkou je mít splněný rozsah učiva 1. ročníku na jiné fakultě. A teď můj dotaz:
1) Existuje na to nějaký formulář? Pokud ano, kde ho najdu? (našel jsem jen formulář o uznání zahraničního studia)
2) Chápu správně, že mít "splněný rozsah učiva 1. ročníku" znamená v praxi, že si v Olomouci musím zapsat všechny předměty (které se shodují obsahově s těmi Brněnskými) a mít hotové všechny zkoušky?
3) Bude opět pořádán přípravný kurz na přijímací zkoušky? Moje střední škola bohužel není schopná poskytnout dostatečnou přípravu na přijímací zkoušky, protože požadavky na přijímačky převyšují její možnosti a já na přípravu nebudu mít tolik času (kvůli učivu na VŠ).
Normálně bych se zeptal na studijním oddělení, ale nerad bych je už svými dotazy nějak obtěžoval.
Díky za odpověď a buďte zdrávi…
23/8/2018 16:02new
Dobrý den,
formulář pro uznání předmětů najdete zde: http://www.med.muni.cz/index.php?id=11.
Ano, tyto podmínky chápete správně, ale je otázkou, do jaké míry Vám fakulta předměty uzná. Mohou se totiž lišit počtem hodin nebo třeba ukončením.
Přípravný kurz je pořádán i letos, zde je na něj odkaz: http://www.med.muni.cz/index.php?id=11.
Pokud budete mít nějaké další dotazy, neváhejte se ozvat.
Přeji Vám příjemný zbytek dne.
Jan Valenta
last modified 23/8/2018 21:00 new
K tomu počtu hodin… To, jaký počet hodin z daného předmětu bude za rok odučeno bohužel nemohu ovlivnit (rozvrhy si stanovuje fakulta sama). Kdybych jich měl teda méně, jaký je postup (i v případě, že by mi předměty neuznali)? Probíhá nějaké dodatečné přezkoušení, nebo něco takového?
Taky jsem se díval a na LF UP se učí předmět "angličtina" až v 2. ročníku, zatímco na LF MU už v 1. – chyběl by mi tedy úplně 1 celý předmět, co s tím?
Moc děkuji za odpověď. :-)
29/8/2018 18:37new

Dobrý den,

omlouváme se, ale s tímto Vám bohužel neporadíme. Detaily uznávání absolvovaných předmětů má na starost právě studijní oddělení příslušné fakulty, budete se tedy muset obrátit na ně.