Thread: Všeobecně/
Maria-Laura Novotná
24/2/2018 21:26new
kombinované studium
Pěkný večer,
chtěla bych se zeptat, jestli je možné, když si podám přihlášku do dvouoborového studia a přijímačky udělám pouze z jednoho oboru a z druhého ne, se do oboru, ze kterého jsem zkoušku udělala, přihlásit i když byla přihláška podána dvouoborově?
Tato informace je pro mě docela zásadní, ale zároveň jsem ji nikde nenašla.
Díky :)
25/2/2018 18:43new

Dobrý den,

pokud neuspějete u "poloviny" přijímacího řízení na dvouoborové studium, na jednooborové studium druhého oboru přijata být nemůžete. Pokud chcete mít jistotu, že v případě neúspěchu na jeden obor budete na ten druhý přijata jednooborově, musíte si zároveň podat přihlášku na daný obor i jednooborově.
Adéla Koledová
26/5/2018 23:19new
Dobrý večer,
mám podobný problém - dala jsem si přihlášku na jednoobory (politologie, filosofie) - dostala jsem se na oba a teď mě zajímá, zda je možné je spojit do dvouoboru... Moc by mi to ulehčilo situaci při rozhodvání.

Předem děkuji za odpověď.
29/5/2018 17:51new

Dobrý den,

spojovat obory do dvouoborového studia po přijetí na dva odlišné jednoobory lze pouze tehdy, pokud jsou oba obory vyučované na Filozofické fakultě. Jelikož Politologie je obor na FSS, spojit je bohužel nelze.
Matěj Vincourek
last modified 30/6/2018 15:00 new
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat - dostal jsem se na obor Dějiny Starověku ale v přijímacím dopise mi přišlo že obor je brán pouze jako dvouoborový o čemž jsem neměl ponětí, protože to v popise oboru nebylo napsáno. Tak moje otázka zní jestli k tomu lze si vybrat další obor, nebo jestli je to tak, že i na ten druhý jsem musel mít přihlášku a splněné TPS jako u Děj. Starov. .
Díky za odpověd.
5/7/2018 11:44new

Dobrý den,

obor Dějiny starověku je vypisován výhradně jako dvouoborové studium, v popisu oboru toto upozornění najdete jak na webu muni.cz (https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/18165-dejiny-staroveku#prijimaci-rizeni), tak přímo na webu Filozofické fakulty (https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/18165-dejiny-staroveku#prijimaci-rizeni).

Ke studiu na tento obor můžete být přijat pouze tehdy, pokud jste byl přijat i na jiný obor na FF, se kterým lze Dějiny starověku kombinovat. Nyní si již "vybrat" druhý obor k Dějinám starověku nemůžete, musel byste si do konce února podat řádnou přihlášku a úspěšně projít přijímacím řízením, je mi líto.
10/7/2018 16:32new

V popise oboru u podávání přihlášky to napsané bylo, konkrétně v odseku Pravidla a podmínky pro vytváření studijních plánů, navíc přihláška asi zněla do dvouoborového studia, ale pozdě bycha honit.

Možná by šlo přihlásit se do některého z oborů, které mají vypsané dodatečné přijímací řízení, a pak obory spojit na zářijovém zápisu, ale problém je, že ty přijímačky probíhají většinou až po termínu náhradního zápisu. Bylo by asi potřebné se domluvit s oddělením pro přijímací řízení: https://www.phil.muni.cz/o-nas/organizacni-struktura/219919-oddeleni-pro-prijimaci-rizeni na dalším postupu.
Martina Hrubá
11/5/2018 01:17new
Informace pro Nováčky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaký úvodní seminář pro nováčky.
Informace o tom, jak funguje studium na VŠ, kredity apod.
Díky za odpověď.
Hrubá M.
13/5/2018 20:38new

Dobrý den,

obraťte se prosím na studijní oddělení Vaší fakulty. Seznam kontaktů najdete na https://is.muni.cz/studijni/.