Vlákno: Volná diskuse/
Kateřina Fiedlerová
20. 2. 2018 12:06nové
Magisterské studium
Dobrý den, možná teď budu trochu za blbce, ale ráda bych měla jistotu.
Chtěla jsem si vybrat obor "Učitelství pro 1. stupeň základní školy" je možné jít na tento pětiletý obor hned po střední škole, pouze s maturitním vysvědčením?
Děkuji Fiedlerová
21. 2. 2018 19:31nové

Dobrý den,

v pořádku, pokud si něčím nejste jistá, rádi Vám poradíme.

Ano, na obor Učitelství pro 1. stupeň základní školy je možné nastoupit hned po dokončení maturitního ročníku. Jedná se o víceletý magisterský program, který vede k udělení titulu Mgr. bez "předělení" na tři roky bakalářského studia a dva roky navazujícího magisterského studia, jako je tomu u většiny jiných oborů.

Je totiž rozdíl mezi pojmem "magisterské studium" a "navazující magisterské studium". Magisterské studium je vždy víceleté, navazující magisterské studium je obvykle dvouleté a vždy navazuje na studium bakalářské.
Adéla Šmidová
13. 8. 2018 11:16nové
Dobrý den, ráda bych se na něco zeptala také k oboru Učitelství pro 1. stupeň základní školy. Myslíte, že by bylo možné - vzhledem k praxím a ostatním předmětům - dokončit toto pětileté studium již za dobu 4 let? Pokud bych předměty absolvovala předčasně? Nebo je studium pomocí prerekvizit nastaveno tak, že se to ve 4 letech nedá zvládnout? Děkuji Vám za odpověď.
16. 8. 2018 13:38nové

Dle zprostředkovaných a tedy nutně ne zcela aktuálních informací to spíše nepůjde. Částečně kvůli praxím, ale také bývaly na PedF běžné i neformální prerekvizity
(těch oficiálně vypsaných ve studijním plánu příliš není, jak sis jistě ověřila).

Ale k tomu by se měl spíše vyjádřit někdo, kdo tento obor aktuálně studuje.