8. 11. 2010 16:14nové
Dotazy specifické pro fakultu sociálních studií.
Marek Štencel
6. 2. 2019 16:33nové
vysledek prijimaciho rizeni
Zdravim, v lednu jsem byl na prijimackach do navazujiciho magisterskeho studia psychologie. Bohuzel jsem neuspel, znam svuj vysledek z testu. Rad bych vsak videl otazky, ve kterych jsem chyboval a jejich spravne odpovedi. Je to mozne? Na koho se mohu obratit? Diky
8. 2. 2019 16:07nové

Dobrý den,

obraťte se prosím na Studijní oddělení FSS (studijni@fss.muni.cz).
Kristýna Rozbrojová
23. 2. 2019 16:06nové
Přihláška ke studiu
Dobrý den,
v současné době jsem již studentkou prvního ročníku oboru sociologie, avšak chci si podat přihlášku na obor psychologie. Chci se zeptat, jestli si lze podat přihlášku na psychologii v kombinaci se sociologií, přesto, že ji již studuji, aniž bych tyto dva obory chtěla studovat samostatně. V elektronické přihlášce mě to při zadání upozorní, že to nelze podat na obor, který již studuji. Děkuji za odpověď.
24. 2. 2019 23:48nové
nebývalo to možné - hádám, že je stále třeba studium stejného oboru nejdříve ukončit, ale IMHO je optimálním řešením přestup, viz https://www.fss.muni.cz/media/6090/smernice-fss-c5_2013-o-zasadach-pri-schvalovani-prestupu.pdf
78.102.244.*
12. 3. 2019 06:45nové
Studium psychologie
Hezký den,
mám otázku ohledně přijímacího řízení na obor psychologie a následného uplatnění jakožto klinický psycholog. 

Jak vysoký percentil je, odhadem, potřeba, aby byl člověk na obor přijat? Lze spoléhat na výsledky loňského přijímacího řízení?

Když má student zájem o práci klinického psychologa, musí nutně studovat jednooborovou psychologii v bakalářském i magisterském studiu? Nestačí mu pouze magisterský titul z jednooborové a bakalářský z dvouoborové psychologie?

Děkuji za odpověď.

změněno 13. 3. 2019 08:40 nové

výhradně jednooborově, viz https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-96#p22

Ještě před méně než 10 lety to šlo skutečně tak, že stačil jednooborový navazující magistr. Pak se kolem toho strhla aféra na základě nějakých osobních animosit a bylo prosazeno, že celé studium musí být jednooborové.

Spoléhat na loňské výsledky nelze, lze se jimi inspirovat.
Damilola Ezekiel Odubela
12. 3. 2019 10:49nové
International student MSc
Dobrý den, jsem mezinárodní student, který požádal o magisterské studium. Udělal jsem veškerou potřebnou platbu a moje žádost ještě není schválena. prosím, chci, aby mě někdo osvětlil, co dál dělat. pozdravy
15. 3. 2019 20:30nové

Dobrý den,

s Vašimi dotazy se můžete obrátit na Studijní oddělení pro zahraniční uchazeče na FSS na admission@fss.muni.cz.
Robert Škvařil
3. 5. 2019 13:51nové
Změna typu přijímacích zkoušek
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, zda-li je aktuálně možné změnit u své přihlášky na FSS variantu přijímacích testů ze ZSV+OSP na ZSV+TSP. Pokud to možné je, rád bych také věděl, do jakého data bude změna ještě umožněna.
Děkuji.
3. 5. 2019 17:35nové

Dobrý den,

skladbu přijímacích zkoušek pro programy na FSS již měnit nelze. Měnit preferenci TSP+ZSV / OSP+ZSV bylo možné pouze do konce období pro podávání přihlášek, tj. do konce února.
Zuzana Mačátová
15. 5. 2019 11:36nové
Přepočet percentilu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda se při přepočtu percentilu ze ZSV od společnosti Scio klade větší váha části člověk a společnost a nebo jestli se počítá pouze s průměrným percentilem vypočítaným že všech oddílů testu. Děkuji.
16. 5. 2019 03:01nové
60 % ZSV + 40 % OSP, o váhách oddílů žádné info není, takže aritmetický průměr, viz https://www.fss.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/prijimaci-rizeni
18. 5. 2019 14:33nové
jiný plán ve studijním programu
Dobrý den,
Hlásím se na jednooborovou psychologii na Fss a v přihlášce mám, že bych chtěla, aby mi fakulta nabídla “jiný plán ve studijním programu“ pokud z kapacitních důvodů nebude možné mě přijmout na mnou zvolený studijní program. Chtěla bych se zeptat, jak to funguje v případě, že hranici 120 jsem překročila, ale je možné, že můj výsledek nestačí pro přijetí na jednooborovou psychologii.
Děkuji
18. 5. 2019 19:58nové

Dobrý den,

pokud splníte podmínky pro přijetí do nějakého studijního programu, ale (např. z kapacitních důvodů) nebudete přijata do žádného Vámi zvoleného studijního plánu (preference), může Vám fakulta nabídnout zápis do jiného, náhradního studijního plánu, do kterého jste se původně nepřihlásila.
Květa Svobodová
20. 5. 2019 13:10nové
Pokud mám v prihlasce zvoleny hlavni studijni program a potom jako druhou variantu nejaky dalsi, a byla bych prijata na tu prvni variantu, je mozne se rozhodnout pro tu variantu zalozni a studovat tuto? dekuji
20. 5. 2019 17:02nové

Dobrý den,

ne, to možné není. Studijní plány a jejich preferované pořadí si studenti závazně volí v období pro podávání přihlášek, tj. do konce února. Poté již se studijními plány nelze manipulovat ani z nich vybírat. Na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám bude nabídnuta maximálně jedna možnost zápisu, a to vždy do nejvíce preferovaného studijního plánu, do které můžete být přijata.
Martin Veselý
20. 5. 2019 11:24nové
Výsledky přijímací komise
Dobrý den,
rád bych se zeptal, kdy se dozvíme výsledky přijímací komise děkana FSS, která podle harmonogramu v mé e-přihlášce zasedá dnes - bude to rámcově ještě dnes, do několika dnů, nebo třeba až příští týden? Předem děkuji za odpověď.
20. 5. 2019 17:04nové

Dobrý den,

rozhodnutí o přijetí/nepřijetí pro programy na FSS budou do e-přihlášek importována koncem května (viz https://www.fss.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/jak-se-prihlasit).
Denisa Konvalinová
23. 5. 2019 23:52nové
Psychologie jednooborová x dvouoborová

Dobrý den,

dočetla jsem se zde, že pokud člověk studuje psychologii v dvouoborové kombinaci, nemůže se stát klinickým psychologem. V magisterském navazujícím studiu se dále mohu soustředit na tyto 3 zaměření, klinická psychologie a psychoterapie, psychologie práce a pedagogická a školní psychologie. Druhá dvě zaměření tedy dvouoborová psychologie neovlivní?

Děkuji.
24. 5. 2019 00:26nové
Přesnější by bylo říci, že na kvalifikaci "psycholog ve zdravotnictví" (tj. aby mohl pracovat tzv. "na pojišťovnu") je třeba vystudovat jednoobor jak v Bc, tak v NMgr.
Z žádného jiného hlediska to podstatné není. Profilace v NMgr ani PhD není podstatná, stále jde o jednoobor a doktorát je studium výzkumné, nikoliv profesní.
20. 9. 2019 13:18nové
Dobrý den,
prosím Vás, nevíte, zda lze studovat psychologii (jednooborovou) v Brně i dálkově? Co hledám informace, zdá se, že nyní již ne.? Děkuji
20. 9. 2019 17:50nové
jednooborová dálkově bývala pouze na fildě a otvírala se ob rok, jaké mají plány teď nevím, určitě by se tam dalo napsat dotaz, jestli něco plánují...
na FSS se od kombinovaného studia ustupuje, takže tam bych asi nehledal
21. 9. 2019 23:13nové

Dobrý den,

kombinovaná forma psychologie již na FF není nabízena, studovat ji lze pouze prezenčně.
Filip Škorvaga
25. 5. 2019 15:09nové
Pořadí výsledků
Dobrý den, zasíláte do e-přihlášky také pořadí přijatých nebo se o to musí zvlášť požádat např pres email?? Díky moc
25. 5. 2019 18:56nové

Dobrý den,

podrobnosti k Vašim výsledkům u přijímacího řízení se dozvíte v poučení o rozhodnutí o přijetí/nepřijetí. Tento dokument Vám bude doručen elektronicky.
Klára Černohorská
26. 5. 2019 22:29nové
Mohu být dodatečně přijata do více preferovaného oboru?

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak je to s dobíráním do více preferovaných oborů. Byla jsem přijata do mé 2. preference: Psychologie - mediální studia. Ačkoliv si nestěžuji, zajímá mne, jakým způsobem se teď budou lidé přeřazovat. Jako nejvyšší preferenci jsem měla jednooborovou psychologii, na kterou jsem se nedostala kvůli nedostatečnému percentilu. Pokud tedy lidé přijati na jednooborovou psychologii odřeknou svůj nástup do studií, budou se dobírat lidé pod čarou? Tudíž to znamená, že v takovém případě se mi ještě může změnit obor, na který budu přijatá?

Děkuji za odpověď.
změněno 26. 5. 2019 22:41 nové
vysoce nepravděpodobné... tedy s prominutím, že neodpovídám na položenou otázku, ale jde o obor s nejvyšším převisem poptávky (a zároveň je zvykem přijímat s rezervou přes limit)
Johana Ulrychová
28. 5. 2019 23:02nové
mezinárodní vztahy
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně dodatečného přijetí. Hlásím se na obor 'mezinárodní vztahy' a v několika dotazech jsem se tu dočetla, že se u určitého oboru už předběžně počítá s nějakým procentem lidí, kteří se k němu nezapíší. Je tomu tak i u mého oboru, nebo mohu doufat, že se pořadí přijatých ještě posune?
29. 5. 2019 08:32nové
Je to tak u všech oborů - pro fakulty je to z administrativního hlediska jednodušší varianta, než dodatečně přijímat - a taky už mají z předchozích let dostatek zkušeností, aby toto dokázaly odhadnout a počet přijímaných nadhodnotit.
Nicméně, čistě hypoteticky se může stát, že se třeba z přijatých uchazečů na zápis nedostaví nikdo nebo opravdu jen velmi malé množství, protože se přijatí třeba rozhodnou jít na jinou školu nebo se rozhodnou nestudovat nebo něco jiného.
Ale, chápejte, toto je spíše oblast teorie - nicméně naději (byť malou) na posun nevylučuje.
Lucie Petrová
4. 6. 2019 19:05nové
kombinace oborů
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné zvolit si jinou oborovou kombinaci, než jsem měla na prvním místě. V přihlášce mám napsané, že jsem se dostala ve všech přihláškách na svoji první kombinaci. Je možné se přesto ucházet o dvojobor, který mám až na druhé pozici?
Děkuji
5. 6. 2019 20:53nové

Dobrý den,

na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám může být nabídnuta maximálně jedna možnost zápisu, a to vždy do Vámi nejvíce preferovaného studijního plánu, do kterého můžete být přijata (na který Vám "stačí percentily"). Z preferencí již nyní vybírat nelze, pořadí preferencí studijních plánů jste volila při zakládání přihlášky.
17. 6. 2019 13:00nové
Environmentální studia

Dobrý deň,

rada by som sa opýtala na počet otázok, ktoré by mali byť na prijímacej skúške na magisterský obor Environmentální studia a aký dlhý čas je povolený na vypracovanie tohto testu? V prihláške som tieto údaje nenašla, bola tam spomenutá len informácia o forme otázok (multiple choice a aj otvorené), ale čas a počet otázok sa tam neuvádzajú. Zaujíma ma to z toho důvodu, že sa mám ten istý deň zúčastniť aj ešte ďalších prijímacích skúšok, tak by som potrebovala vedieť, či na ne stihnem prísť. Vopred ďakujem pekne za odpoveď.

S pozdravom zostáva,

Lenka Onušková.
18. 6. 2019 17:33nové

Dobrý den,

obraťte se prosím přímo na Studijní oddělení FSS (studijni@fss.muni.cz), děkuji za pochopení.
Jakub Mravec
27. 9. 2019 17:02nové
Prijímačky na Mgr Psychológiu
Dobrý deň chcel by som sa opýtať či sa budú tento semester vypisovať prijímačky na magisterský stupeň Psychologie pre nástup do jarného semestra 2020. Ďakujem pekne za odpoveď.
30. 9. 2019 09:57nové

Dobrý den,

tento program bohužel pro nástup do studia od jarního semestru 2020 v nabídce není. Přihlášku budete moci podat od 1. ledna do 30. dubna 2020 pro nástup ke studiu na podzim 2020.