8. 11. 2010 16:23nové
Dotazy specifické pro pedagogickou fakultu.
Lucie Hadašová
16. 5. 2019 17:52nové
Změna preference oboru

Dobrý den,

při podávání přihlášky jsem si volila preference pro kombinace s mým hlavním oborem. Ve výsledcích přijímacího řízení mám teď napsáno "V rámci programu XY jste byla přijata na vaši 1. preferenci". Bohužel se však změnila situace a já bych šla daleko radši na mou 2. preferenci. Je toto možné, jsem na ni též přijata? Pokud ne, dá se to prosím nějak řešit (odvoláním nebo podobně)?

Předem děkuji za odpověď.
18. 5. 2019 11:31nové

Dobrý den,

bohužel, nyní již pořadí preferencí měnit nelze. Byla jste přijata pouze do Vaší 1. preference. Volba pořadí priorit v e-přihlášce, kterou bylo možné upravovat do konce února, je závazná.
Veronika Vanclová
2. 7. 2019 14:40nové
Dobrý den, můžu se zeptat,co je to za nesmysl? Já jsem žila v domnění,že jsem přihlášena na dvě různé formy a že nějaká preference nehraje roli v tom,zda dostanu výsledek z obou forem. U mě se jedná o prezenční a kombinované,logicky jsem chtěla zkusit obě,pro každou situaci a situace je taková,že potřebuji vědět výsledek do kombinovaného a vidím jen výsledek do prezenčního,který byl sice v první preferenci,ale já se hlásila i na kombinované a ráda bych věděla,zda jsem se tam dostala také... Je to možné? Děkuji Vanclová Veronika
2. 7. 2019 15:18nové

a copak je za nesmysl být jednou přihláškou přihlášena vícekrát?
mimochodem, z čeho se dá vysoudit, že preference nehraje roli? od toho je to přeci preference

pokud chce být někdo přijat do více studií, musí si logicky (chcete-li) podat více přihlášek
Veronika Vanclová
2. 7. 2019 22:36nové
Aha, tak děkuji, ale proč se tedy vůbec do přihlášky uvádí ta preference, když ta druhá je tam vlastně zbytečně a nemůžu si ji teď zvolit? Mě to velmi zmátlo a vypadalo to jakože jsem přihlášena na obě, když mi to tam nabídlo toto, díky tomu jsem tedy teď bez šance na studium, i když jsem se dostala na první preferenci, jen kvůli matoucí organizaci přihlášky. Není tedy možnost z jistých důvodů přestoupit v průběhu studia z prezenční formy do kombinované, konkrétně u oboru navazující magisterské logopedie? Děkuji Vanclová
změněno 3. 7. 2019 13:19 nové

Doporučuji řešit to se studijním oddělením příslušné fakulty - to oni si budou muset pro nemalé množství podobných případů připravit nějaké procesní řešení (včetně lepší informační kampaně pro příští rok).

Nicméně volba pořadí preference přeci znamená, že nejvíc chci na první obor, pokud se tam nedostanu, tak bych nejraději na druhý obor, pokud to nevyjde ani tam, tak se spokojím s třetím oborem, atd. Tedy chci jedno studium, ale nevím jestli se dostanu kam chci, tak mám záložní varianty. V důsledku mi to ušetří peníze, ale musím si to promyslet.
Pokud chci více studií, anebo si věřím, že se dostanu všude a rozhodnout se chci nakonec sám, pak si musím podat (a zaplatit) více přihlášek.
3. 7. 2019 14:22nové
Toto je krásné vysvětlení a shrnutí problému! (to není ironie, ale fakt)
Akorát asi opravdu pro příští rok bude třeba více osvěty :-).