8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
25/1/2020 20:54new
Dvouoborové studium po přechodu na studijní programy

Dobrý den,
ráda bych se dozvěděla, jak postupovat v následující situaci (na studijním oddělení mi neporadili):
1. studuji jednooborově estetiku, momentálně jsem ve třetím semestru
2. ráda bych se přihlásila na nově otevřený obor na FF - Tlumočnictví českého znakového jazyka a následně obory sloučila
3. vzhledem k tomu, že se po začátku mého studia přecházelo na studijní programy, není údajně možné studia propojit, ačkoliv za jiných okolností by to možné bylo
.. Opravdu by nešlo obory nějak spojit? Nejlépe jako kombinované studium s větším důrazem na estetiku a tlumočnictví jako obor vedlejší. Pokud by bylo sloučení možné, jak přesně postupovat u vyplňování hlavních a vedlejších oborů v elektronické přihlášce?

Děkuji,
E. Martincová
27/1/2020 13:14new
Nejsem sice z estetiky ani obecné jazykovědy, ale strávil jsem s přeměnou studia dost času, tudíž vás mohu ujistit, že skutečně nelze spojit starý obor s novým programem. Nejjednodušší řešení bych viděl tak, že si podáte přihlášku na sdružené studium, kde bude hlavním oborem estetika a vedlejším tlumočnictví, a pak si necháte na estetice uznat, co půjde. Kombinovaným studiem myslíte asi sdružené (kombinované studium je trochu něco jiného). Zdraví Pavel Pilch
27/1/2020 15:56new
Je to možné, v této terminologii mám nedostatky.
Každopádně Vám děkuji!
E. Martincová
31/1/2020 10:43new

Vážená paní Martincová,

dodatečně skutečně není možné studijní programy sloučit, jak popisujete. To jste se jistě dověděla i na studijním oddělení Filozofické fakulty. Musela byste si tedy podat novou přihláška na Vámi uváděnou kombinaci studijních programů (dle nabídky, která je k dispozici). Následně byste si mohla pouze požádat o uznání předmětů z oboru Estetika.
David Hubáček
8/2/2020 20:41new
Prominutí příjimací zkoušky
Dobrý den, byla mi prominuta příjimací zkouška, mohu se zeptat, kdy se dozvím, zda jsem byl přijat ke studiu? Je to konec května/začátek června jak se píše pro ty, kteří dělají zkoušky, nebo se to dozvím nějak dříve, jelikož již zkoušky dělat nebudu? Předem děkuji za odpověď.
9/2/2020 10:12new
Dobrý den, s tímto dotazem se obraťte nejlépe přímo na příslušné studijní oddělení fakulty.
Lucie Braunerová
10/2/2020 14:41new
Prominutí oborové zkoušky
Dobrý den,
podávám přihlášku na kombinaci oborů Český jazyk a literatura + Francouzský jazyk a literatura a žádám o prominutí přijímacích zkoušek na základě prospěchu. Ráda bych se zeptala, jestli mi případně bude prominut jak TSP, tak oborová zkouška z francouzštiny a reálií.
Děkuji za odpověď
L. Braunerová
11/2/2020 15:52new
Dobrý den, na oba Vámi uváděné studijní programy je možné žádat o prominutí přijímací zkoušky na základě prospěchu. V případě, že děkan fakulty žádosti vyhoví, promíjí se celá přijímací zkouška. Více informací naleznete zde: https://www.phil.muni.cz/do/phil/Pracoviste/prijimaci/materialy_uchazeci/zavazne_informace/Moznosti_prominuti_2020.pdf
Martina Peterková
13/3/2020 10:59new
Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda prominutí přijímací zkoušky zapsané v e-přihlášce znamená i přijetí na obor, na který jsem se hlásila. Jestli ne, tak na základě čeho se bude rozhodovat o mém přijetí? Předem děkuji za čas a odpověď.
15/3/2020 10:25new
Dobrý den, výsledné rozhodnutí o přijetí bude vyhodnoceno v rámci zasedání přijímací komise. To proběhne cca do konce května. Veškeré informace Vám budou průběžně vkládány do Vaší e-přihlášky.
Julie Rychtecká
24/5/2020 14:18new
Dobrý den,
mám podobný dotaz, ví se už prosím podrobnější výsledky?
Děkuji za odpověď.
30/5/2020 19:37new
Dobrý den, rozhodnutí o přijetí Vám bude sděleno s největší pravděpodobností do konce června. Vyčkejte prosím a sledujte průběžně Vaši e-přihlášku, v níž budete mít vše podstatné vloženo.
Kateřina Seifrtová
8/6/2020 09:39new
Dobrý den,
mám dotaz ohledně prominutí přijímací zkoušky na obor pedagogika. V e-přihlášce už mám potvrzené známky, objevil se mi dokument "potvrzení středoškolského vysvědčení". Chápu správně, že mám teď poslat "žádost o prominutí přijímací zkoušky" spolu s "potvrzením středoškolského vysvědčení" na studijní oddělení, abych mohla být přijata? Nebo mi ještě nějaký krok (dokument) chybí?
Děkuji za odpověď.
11/6/2020 22:40new
Dobrý den, pokud jste vložila do e-příhlášky i scany vysvědčení, žádost již nikam zasílat nemusíte. Podala jste ji přímo v e-přihlášce zaškrtnutím příslušného políčka. Vše potřebné jste tedy již učinila.
Lucie Horáková
12/5/2020 14:52new
Změna přij. zkoušek u angličtiny - již nelze poslat sken vysvědčení
Dobrý den,
právě jsem se dozvěděla, že systém přijímání na Anglický jazyk a literaturu se úplně změnil a přijímat se bude na základě známek z vysvědčení za 3. ročník a první polovinu 4. ročníku střední školy, a že dále se vybere prvních 300 s nejlepším průměrem, kteří budou pozváni k online pohovoru. I přesto, že přihlášku kontroluji celkem často a pravidelně, jsem se o tom právě dozvěděla a chystala se tedy sken s vysvědčením přiložit. V přihlášce ale píšou, že už to není možné. Mohu se zeptat proč? Nikde nebylo žádné konkrétní datum, do kterého se to má přiložit, nehledě na to, že o takových velkých změnách by bylo vhodné informovat spíše emailem. Znamená to tedy, že šanci dostali ti, kteří byli, jak se říká, ve správný čas na správném místě a stihlo prvních 300 sken zaslat? Popravdě tomu moc nerozumím, znamená to, že i přesto, že jsem známky měla samé 1, ale o téhle změně jsem nevěděla, že kompletně ztrácím možnost být přijata? Jen na základě toho, že jsem se např. jeden den do přihlášky nepodívala a tím pádem to nestihla? Dle mého názoru by bylo mnohem lepší a spravedlivější o takovýchto změnách informovat prostřednictvím emailu. Spousta uchazečů má práci a různé povinnosti, díky kterým se třeba i den do přihlášky nedostanou. Prosím Vás tedy o vysvětlení nebo důvod, proč již nelze skeny vysvědčení zaslat a co to znamená pro ty, kteří to "nestihli".
Děkuji za odpověď,
Lucie Horáková
17/5/2020 16:48new
Vážená paní Horáková, obraťte se prosím s tímto Vašim dotazem přímo na studijní oddělení Filozofické fakulty na e-mail: prijimaci.rizeni@phil.muni.cz. Zde Vám sdělí všechny relevantní informace k dalšímu postupu.
Nela Lepinová
25/5/2020 23:44new
Zdravím, chtěla bych se zeptat, kde jste v e-přihlášce četla oznámení, že vložit sken již není možné. Já kontroluji přihlášku taky téměř denně, ale zatím jsem tam žádnou funkci pro vložení skenu ani oznámení, že to již nejde nenašla, tak se chci ujistil, jestli nekoukám nějak špatně... Jinak v e-mailu bylo psáno, že skeny je možno zaslat do 12. 6. pokud se nemýlím, takže se mi nějak nezdá, že by už bylo řízení pro výběr prvních 300 ukončeno:)
Lucie Horáková
26/5/2020 14:52new
Také zdravím, já měla v prihlasce informaci o tom, ze skeny nejdou vložit, prave toho 12. kvetna, kdy jsem psala úvodní příspěvek. Žádná informace o tom, ze se daji vkládat až do 12. 6. tam zatím nebyla, proto jsem to nevěděla. Je mozne, ze každý to má jinak, když jsem se ptala mailem, bylo mi sděleno, ze systém opravují a ze pozdeji už to vložit pujde. Takže teď už mám vše v poradku. Je ale zvláštní, ze Vam to porad vložit nejde. Možná to pujde pozdeji, stejně tak, jak tomu bylo u mne.
Hezky den:)
Nela Lepinová
27/5/2020 11:11new
Také jsem psala mail, tak snad to brzy půjde. Jsem z toho lehce nervózní...
Nela Lepinová
27/5/2020 11:18new
Můžu se ještě zeptat, jestli ta funkce pro vložení vysvědčení je v té přihlášce opravdu viditelná? Nebo se musím někde proklikat..? Nerada bych plašila kvůli tomu, že přehlédnu nějaké okénko... Děkuji za radu.
Lucie Horáková
28/5/2020 21:06new
Je to vysvětlené hezky s obrázkem v nejnovějším tématu tady u filozofické fakulty:) Uchazeč jménem Adam Oros to sem psal a vlozil. Zřejmě má podobny problém více lidí
Nela Lepinová
29/5/2020 10:32new
Už jsem na to koukla a hned to vyplnila. Díky. Ale na to, že jde o dost důležitou záležitost mi to taky přijde dost schované :D
Jan Zbořil
27/5/2020 17:40new
Jak vidím, tak stejný problém má víc lidí, tak doufám, že se to co nejdřív vyřeší.
Dennis Dekař
20/5/2020 02:07new
Percentil pro dvouoborové studium
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně percentilů, pokud chci jít například na češtinu a filosofii , tak musím zkrátka dosáhnout percentilu, který je stanoven u těchto jednotlivých oborů? Takže kdyby u češtiny byl percentil pro přijetí například 60 a u filosofie 40, tak já musím překonat tu vyšší hranici abych byl přijat ? A jak by se popřípadě řešilo, kdybych se jakoby na jeden obor dostal a na druhý ne, to bych musel studovat pouze jeden obor samostatně? Nebo tedy se při dvouoboru percentil počítá nějak jinak ? Děkuji předem za odpověď.
23/5/2020 22:30new
Dobrý den, obecně platí, že nelze přesně stanovit, jaký percentil bude na přijetí dostatečný, Záleží vždy na dalších přijatých uchazečích - tedy jak budou úspěšní. I když dosáhnete minimálního percentilu pro přijetí, nemusíte být s ohledem na výše uvedené přijat z kapacitních důvodů - tj. že před Vámi bude příliš mnoho úspěšnějších uchazečů.
Pokud se hlásíte na kombinaci oborů v rámci sdruženého studia, musíte být přijat na oba obory současně. Nestačí, když byste uspěl pouze na jednom z nich.
Josef Kožnárek
25/5/2020 12:28new
Překrývající se termíny přijímacích zkoušek na více školách

Dobrý den,
PHIL.MUNI má vypsaný termín oborových přijímacích zkoušek 19.-22.6. (a samozřejmě termín TSP 20.-21.6.) a mně se tyto termíny kříží s přijímacími zkouškami na JAMU (20. a 22. 6.), tam však není možná žádná změna.
Chtěl bych se tedy zeptat, jak to řešit (zvolení preferovaného termínu TSP znovu možné nebylo), protože jsem nikde nenašel žádné informace.

Děkuji za odpověď
J. Kožnárek
30/5/2020 19:31new
Dobrý den, možnost změny termínu již nyní bohužel není možná. Budete si muset zvolit, které přijímací řízení preferujete.
Barbora Kokorská
26/5/2020 15:21new
Přijímací řízení na historii v kombinaci s jiným oborem
Dobrý den,
mám podanou přihlášku na filozofickou fakultu na obor Historie v kombinaci s oborem Český jazyk a literatura. Na můj hlavní obor Historie jsou oborové zkoušky, na češtinu se píší TSP. Musím splnit obě tyto zkoušky, nebo jen oborové zkoušky na historii?
Děkuji předem za odpověď.
30/5/2020 19:34new
Dobrý den, musíte absolvovat všechny předepsané části přijímací zkoušky. Ve Vašem případě tedy jak oborový test z historie, tak TSP.
Adam Oros
28/5/2020 12:50new
Jak vlozit dokumenty potrebne pro vypocet prumeru
Zdravim vsechny, nebylo mi jasne, kam presne vlozit prumer z vysvedceni (za me dosti neprehledne).


Tak staci primo tady: https://imgur.com/a/Jng1hNF

Snad nekomu pomuzu.


Hodne stesti :)

Nela Lepinová
29/5/2020 10:41new
Díky, pomohlo. :)
Tereza Žilková
7/6/2020 09:46new
Termín oborových testů a pohovoru

Dobrý den,
hlásím se na obor Český jazyk v kombinaci s divadelními studii. Termín na TSP už mi přišel na e-mail a mám ho i v e-přihlášce, ale o oborovém testu a pohovoru nemám zatím žádné informace. Kdy a kde se dozvím víc?

Děkuji za odpověď
Tereza Žilková
11/6/2020 22:43new
Dobrý den, termín oborového testu máte již ve Vaší e-příhlášce také uvedený. Informaci najdete v sekci Výsledky přijímacího řízení - Informace k přijímací zkoušce.
Michal Richter
15/6/2020 00:48new
Dobrý den,

také by mě zajímalo, kde a kdy se objeví bližší informace k online pohovoru, který v mém případě nahradil oborový test. V moji e-přihlášce žádné informace týkající se tohoto pohovoru nemám.

Děkuji za odpověď.

19/6/2020 11:32new
Dobrý den, ohledně termínu online pohovoru bude třeba komunikovat přímo s danou fakultou. Zkuste například telefonní kontakty na studijní oddělení.