8. 11. 2010 16:23nové
Dotazy specifické pro pedagogickou fakultu.
Matěj Adámek
17. 2. 2020 12:43nové
Učitel na střední škole

Zdravím, chtěl bych být učitelem němčiny a dějepisu na střední škole, ale jsem trochu zmatený a chci se zeptat, jak mám postupovat.
Podle informací na detailech oboru úplně nevím, co si vybrat, aby mě to navedlo na navazující magisterský program Učitelství pro střední školy, který je na filozofické fakultě.
V informacích o bakalářském studiu na PedF se píše doslova:

"Po ukončení bakalářského studia máte možnost pokračovat ve dvouletém navazujícím magisterském studiu a získat tak plnou kvalifikaci pro výuku němčiny na základní škole.
Těší vás práce se staršími žáky? Po ukončení navazujícího magisterského studia můžete získat kvalifikaci pro výuku na střední škole v jednoletém rozšiřujícím studiu v rámci programu celoživotního vzdělávání,"

což mě zmátlo. Je možné přihlásit se na bakalářské studium na PedF obor Německý jazyk a literatura se zaměřením na vzděláváni + Dějepis a poté studovat Učitelství (NJ + Dějepis) pro střední školy na Filozofické fakultě? Nebo musím absolvovat ty 2 roky v navazujícím mag. programu na PedF+ 1 další rok na PedF pro střední školy? Nebo mám radši jít na FF zrovna, obor Německý jazyk a literatura + Historie a poté Učitelství pro střední školy?

Děkuji předem za odpověď!
18. 2. 2020 15:24nové

Dobrý den,

možné jsou obě varianty:
a) můžete vystudovat bakaláře na PedF a následně pokračovat na navazujícím magisterském studiu na FF.
b) nebo vystudovat bakaláře na FF a pak navázat na FF na magistra.

Volba je tedy na Vás.
Matěj Adámek
18. 2. 2020 20:23nové
Děkuji. Nevím ale, co by bylo lepší. Jaké výhody/nevýhody jednotlivá varianta má? Poradil byste mi, prosím?
22. 2. 2020 14:43nové
S tím Vám bohužel poradit nedokáži. Musíte se rozhodnout sám. Doporučuji pročíst si informace k jednotlivým studijním programům na webu univerzity.