Julie Vitoulová
25/11/2019 15:16new
Tisk středoškolského vysvědčení
Dobrý den, chtěla bych zažádat o prominutí přijímací zkoušky na základě prospěchu ( obor antropologie , přírodovědecká fakulta). V přihlášce se píše, že na stránce Moje přihlášky mám použít tisk středoškolského vysvědčení. Bohužel ať hledám jak hledám, nemohu to nikde najít a nevím si rady.
29/11/2019 14:20new
Dobrý den,
ráda bych se přidala k dotazu - pokud jsem již odmaturovala, platí možnost zažádat o prominutí přijímací zkoušky i pro mne? Pokud ano, lze místo potvrzení ze SŠ (nemám možnost potvrzení získat) zaslat kopie vysvědčení? Děkuji za odpověď.
30/11/2019 20:36new

Dobrý den,

o prominutí přijímací zkoušky na Přírodovědecké fakultě mohou požádat pouze ti uchazeči, kteří skládají maturitu v jarním termínu aktuálního školního roku nebo v roce předchozím. Viz "Prominutí přijímací zkoušky" na https://www.sci.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/prijimaci-rizeni.
last modified 2/12/2019 19:17 new

Dobrý den,

k tisku výpisu známek, které jste do Vaší e-přihlášky vyplnila, se dostanete následovně:

Moje přihlášky > Rekapitulace přihlášky (v šedém pruhu na spodu přihlášky) > odstavec "Studium, zkoušky a dokumenty" > Středoškolské vysvědčení: Vyplněno (tisk).
2/12/2019 10:15new
Dobrý den, můj dotaz se týká přijímacího řízení na FF, zde jsem v pokynech odpověď na mojí otázku nenašla.
Děkuji za reakci.
4/12/2019 12:58new

Dobrý den,

Filozofická fakulta nemá prominutí přijímací zkoušky omezeno věkem ani rokem maturity, můžete si tedy o prominutí zažádat, i když jste maturovala již před více lety. Podrobnosti k prominutí přijímací zkoušky na FF naleznete popsané v sekci "Zajímá mě možnost prominutí přijímací zkoušky" na https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/casto-kladene-dotazy.

Pro příště Vás poprosím fakultně-specifické dotazy vkládat přímo do diskusního fóra pro danou fakultu. Seznam jednotlivých vláken pro přijímací řízení najdete na https://is.muni.cz/auth/discussion/prijimacky/. Děkuji za pochopení.
30/12/2019 17:29new
termín přijímacího řízení

Dobrý den,

chteěla bych se zeptat, kdy bude uveřejněn termín přijímacího řízení na obor Andragogika. Děkuji
1/1/2020 11:33new
Dobrý den, veškeré informace o termínech přijímacích zkoušek a další informace k přijímacímu řízení naleznete vložené ve své e-přihlášce s dostatečným předstihem.
Fumiya Kimura
10/1/2020 13:08new
About certificate of graduation and transcript of academic records
Dear person in charge of admission procedure,

Hello. I am Fumiya Kimura from Japan. Now I am preparing for application to the master degree program of Business Management.At same time, I am applying for nostrification in another public university because my Therefore, here are only PDF files of certificate of graduation and transcript of academic records in English version with apostille stamp. It means I already sent them to the university and have waited for recognition result. 
On application procedure, do I need to upload the PDF files? Or do I have to upload new copies of certificate of graduation and transcript of academic records both in English and Japanese versions? 

Best regards,
Fumiya Kimura
12/1/2020 19:46new

Dear Sir/Madam,

please contact study department of the Faculty of Economics and Administration at: admission@econ.muni.cz. They will let you know which form of documents is appropriate.
Michaela Drápalová
1/2/2020 10:36new
Přiložení čestného prohlášení
Nejde mi přiložit vyplněné čestné prohlášení k již uložené žádosti o prominutí přijímací zkoušky.
Také bych ráda žádost upravila, ale uložená žádost nejde odebrat a upravit. Co mám dělat?
1/2/2020 13:13new
Dobrý den, nejlepší bude, když se obrátíte přímo na studijní oddělení příslušné fakulty.
Tereza Perdochová
1/2/2020 19:14new
Více přihlášek do jednoho programu

Dobrý den,

Chtěla bych se přihlásit na FSpS. Mám podanou přihlášku do programu Tělesná výchova a sport specializace Management sportu. Chtěla bych si zde podat ještě jednu přihlášku, a to do programu Tělesná výchova a sport s kombinací z PdF Zeměpis se zaměřením na vzdělání. Při zadání nové přihlášky mi však program píše, že „Nelze založit více přihlášek do jednoho programu.“. Lze si tedy podat více přihlášek do jednoho programu, případně jak, či nikoliv?

Děkuji za odpověď.

2/2/2020 18:47new
Dobrý den, na jeden hlavní studijní program si můžete podat pouze jednu přihlášku. Následně můžete zvolit až 3 různé priority kombinací z dostupné nabídky, již uvidíte při zadávání přihlášky. V rámci kombinace hlavního studijního programu Tělesná výchova a sport s vedlejším studijní programem pak můžete zvolit například Vámi uváděný zeměpis .
Jen musíte mít na mysli, že v případě úspěchu u přijímacích zkoušek nelze mezi prioritami volit. Budete přijata vždy na tu nejvyšší, na níž budete mít dostatečný výsledek.
Volbu pořadí priorit je tedy třeba dobře rozmyslet.
Anežka Koláčková
3/2/2020 17:41new
Kombinované i denní studium platba
Dobrý den. Podala jsem si přihlášku na obor učitelství pro mateřské školy a to jak na prezenční formu tak i na kombinovanou (podala jsem si tedy jakoby “2 přihlášky” ale měla jsem je vypsané v jedné přihlášce pod sebou) avšak platila jsem jen 600,- je to možné? Je to proto že je to jeden obor? Nebo jsem někde udělala chybu? Děkuji.
9/2/2020 10:08new
Dobrý den, v tomto případě jste si zvolila více priorit v rámci jedné přihlášky. Na jeden hlavní studijní obor lze totiž podat pouze jednu přihlášku.
Znamená to, že v případě úspěchu u přijímačích zkoušek budete přijata na svou první prioritu. Pokud by Vám body na 1. prioritu nestačily, ale stačily pro přijetí na 2. prioritu, budete přijata na druhou prioritu.
Lucia Hamarová
4/2/2020 16:22new
Prihlaska k studiu-prominuti prijimacich zkousek
Dobrý deň,
podávam si prihlášku na Pedagogickú fakultu-Francouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání a žiadam o prominutí prijimacích zkoušek. Momentálne som študentkou 5.ročníka francúzskeho bilingválneho gymnázia. Vo 4.ročníku som absolvovala maturitnú skúšku z francúzskeho jazyka t.j. francúzsku maturitu s certifikátom francúzskeho ministerstva školstva „Attestation C1“, ale kompletné maturitné vysvedčenie budem mať k dispozícii až v máji (kvetnu) tohto roku. Neviem ako mám postupovať, keď toto vysvedčenie je potrebné k prominutí prijímacích zkoušek. Mám žiadať od školy nejaký výpis, ten si dať overiť a poslať spolu s prihláškou alebo stačí keď ho prinesiem až pri zápise k štúdiu?
Ďakujem za informácie
9/2/2020 10:05new
Dobrý den, s tímto dotazem se obraťte přímo na studijní oddělení Pedagogické fakulty na mail: prijimacky@ped.muni.cz.
Alice Čermáková
4/2/2020 17:04new
Hlavní a vedlejší obor
Dobrý den,
chci se zeptat, zda hraje v přijímacích kritériích (v šancích na přijetí) nějakou roli, pokud si vyberu např. Environmentální studia + něco vedlejší nebo něco hlavní + vedlejší Environmentální studia. Musím splnit stejné podmínky přijetí na Enviro, ať už bude jakožto hlavní nebo vedlejší?
9/2/2020 10:10new
Dobrý den, obecně platí, že v případě sdruženého studia musíte splnit přijímací kritéria jak na hlavní, tak na vedlejší studijní program.
Timea Kováčová
12/2/2020 17:41new
prijimacie skusky, združené štúdium
Dobrý deň,
Predpokladám, že ak si podávam prihlášku na združené štúdium, musím splniť kritériá pre obidva zvolené obory.
Chcela by som sa opýtať, čo sa stane v prípade, že by som vyhovela kritériám iba jednému?
Konkretne ide o Anglický jazyk a literatúra v kombinácií s oborom Mediálni studia a žurnalistika. Kedže každé zastreštuje iná fakulta, sú tam iné podmienky prijatia. Teda ak by som napríklad splnila percentil v testoch Scio, ktoré sú súčasť príjmačiek na FSS ale nespravila úspešne TSP, ktoré mi treba na Anglický jazyk a literatúru, mohla by som študovať odbor na ktorý ma vzali samostatne ako jednooborové štúdium? Alebo potrebujem mať samostatnú prihlášku?
15/2/2020 11:17new
Dobrý den, v případě sdruženého studia musíte splnit přijímací kritéria na oba obory. V rámci jedné přihlášky si můžete zvolit až 3 různé preference studijních kombinací z nabídky. Je tedy možné zvolit třeba jako druhou preferenci hlavní studijní obor i jako jednooborové studium (pokud je takto dostupný v nabídce). Tím si zvýšíte šance na přijetí.
Co se týče další přihlášky, tak na jeden hlavní studijní obor je možné podat pouze jednu přihlášku.
Lukáš Gruber
17/2/2020 21:16new
Dobrý den, 

chci si dát přihlášku na mezifakultní sdružené studium, konkrétně obor Politologie (hlavní) na FSS a obor Hospodářská politika (vedlejší) na ESF. 

Již jsem dělal OSP a dosáhl jsem v nich výsledku, který mi zaručuje přijetí na Hospodářskou politiku bez přijímací zkoušky. 

Jak mám tuto skutečnost zahrnout do e-přihlášky, když se mi v přihlášce ukazují kritéria prominutí jen pro Politologii a o prominutí přijímací zkoušky na Hospodářskou politiku není ani zmínka?

Chápu správně, že pro příjetí do sdruženého studia musím splnit kritéria pro přijetí na obě fakulty? 


18/2/2020 15:20new
Dobrý den, ano, je to tak, že v rámci sdruženého studia musíte splnit podmínky pro přijetí jak na hlavní, tak i na vedlejší studijní program.
Co se týče Vámi uvedeného případu, doporučuji obrátit se s dotazem přímo na studijní oddělení ESF.
Podmínky pro prominutí přijímací zkoušky na Vámi uváděný obor na ESF naleznete zde: https://www.econ.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/prominuti-prijimaci-zkousky. Na odkaze je i link na žádost o prominutí přijímací zkoušky.
Petr Vojtičko
16/2/2020 19:40new
Dva obory na FSPS
Dobrý den, když si chci podat přihlášku na fakultu sportovních studii na obor SEBS a sportovní management a jako hlavní prioritu zvolim obor SEBS, znamená to, ze když bych se dostal na oba obory automaticky budu muset jít na SEBS?
A ještě bych se chtěl zeptat zda se výsledek FSPS testu bude počítat na oba obory nebo zda test budu muset psát dvakrát?
Děkuji za odpověď
18/2/2020 15:12new
Dobrý den,
SEBS i management sportu jsou specializace studijního programu Tělesná výchova a sport. Pokud si tedy zvolíte jako 1. prioritu specializaci SEBS a jako 2. prioritu specializaci management sportu, budete v případě úspěchu u přijímacích zkoušek přijat na svou 1. prioritu.
Co se týče Vaší druhé otázky - přijímací zkoušky budete skládat pouze jednou, jelikož podmínky přijetí jsou stejné pro obě specializace studijního programu Tělesná výchova a sport.
Antonie Motyčková
23/2/2020 09:49new
Žádost o prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den, podávám přihlášku na obor Podniková ekonomie a management a to ve formě kombinované i prezenční. Dneska jsem odesílala žádost o prominutí přijímací zkoušky a jedno z políček je zaškrknutí nesprávné volby. Mám naskenovat 2 dokumenty, kdy v jednom je zaškrknuté prezenční studium a v druhém kombinované? Nebo to stačí poslat jenom jednou?
Děkuji za odpověď
29/2/2020 10:41new
Žádost stačí poslat pouze jednou.
Timea Kováčová
23/2/2020 14:58new
Odpustenie príjmacej skúšky
Dobrý deň, hlásim sa na odbor, ktorý umožňuje odpustenie príjmacej skúšky, pokiaľ mám priemer do 1,5 zo 4 profilových predmetov, pričom musím daný predmet absolvovať aspoň 2 roky. Môj problém je, že som bola študovať v zahraničí v druhom polroku tretieho ročníka a teda nemám koncoročnú známku z občianskej náuky (základy spoločenských vied). Je možné v takomto prípade napr. napísať polročnú známku? Mám aj vysvedčenie zo zahraničia, kde som absolvovala predmet Psychológia a mám toto vysvedčenie úradne preložené takže by som vedela napísať prípadne túto známku ako koncoročnú avšak neviem či by mi to bolo uznané. Alebo v tomto prípade nemám nárok na odpustenie príjmacej skúšky? Ďakujem za info, s pozdravom Timea Kováčová
29/2/2020 10:40new
Dobrý den, žádost si můžete podat a fakulta ji posoudí. Je třeba, aby Vám vše potvrdila Vaše střední škola. Podrobné informace k podání žádosti naleznete na webu příslušné fakulty.
Jakub Ošťádal
26/2/2020 17:14new
Mám podanou a již i zaplacenou přihlášku do programu Tělesná výchova a sport specializace Speciální edukace bezpečnostních složek. Chtěl jsem si zde podat ještě jednu přihlášku, a to do programu Tělesná výchova a sport s kombinací z PdF Zeměpis se zaměřením na vzdělání. Při zadání nové přihlášky mi program píše, že „Nelze založit více přihlášek do jednoho programu.“. Lze tedy již zaplacenou přihlášku ještě upravit o druhý obor? Pokud ano, jak na to? Pokud ne, lze převést uhrazený poplatek na nově založenou přihlášku a původní zrušit??? Děkuji za odpověď.
29/2/2020 10:37new
Dobrý den, na jeden konkrétní studijní program lze podat pouze jednu přihlášku. Ve Vašem případě byste tedy mohl využít pouze možnosti vybrat si různé kombinace programu Tělesná výchova a sport jako další priority. Při zakládání přihlášky lze vybrat až tři preferované kombinaci z nabídky, která je nadefinovaná.
Anna Zemanovičová
26/2/2020 19:15new
Založení více přihlášek

Dobrý den.

Založila jsem si původně přihlášku se třemi kombinacemi:
1) Španělský jazyk a literatura jednooborově
2) Španělský jazyk (hlavní) a Anglický jazyk (vedlejší)
3) Španělský jazyk (hlavní) a Psychologie (vedlejší)

Potom jsem si přečetla, že pokud budu přijata na studijní plán s
preferencí číslo 1, standardně není možné, abych se později zapsala do
studia dle studijního plánu s nižšími preferencemi.

Tak jsem přihlášku zrušila, abych si později mohla případně mezi plány
vybrat a nyní mi nejde přihlásit jednotlivé studijní plány samostatně.

Mám podanou jen přihlášku na Španělský jazyk jednooborově a teď mi
nejdou přihlásit ty ostatní výše zmíněné. (Systém mi píše: "Do tohoto
programu již máte založenou přihlášku č. 4052996. Nelze založit více
přihlášek do jednoho programu.")

Prosím o radu.

Děkuji.
29/2/2020 10:28new
Dobrý den, na jeden studijní program lze podat pouze jednu přihlášku. Ve Vašem případě tedy máte jen možnost zvolit si priority preferencí až tří různých kombinací studijních oborů.
Marie Ingrová
4/3/2020 16:57new
Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den,
v mojí e-přihlášce se mi objevilo, že mi byla přijímací zkouška prominuta, ale hned pod tím je v kolonce „Výsledek přijímacího řízení“ uvedeno „Dosud nerozhodnuto“. Znamená to tedy, že jsem přijata, nebo musím ještě čekat na rozhodnutí?
Děkuji za odpověď.