8/11/2010 16:14new
Dotazy specifické pro fakultu sociálních studií.
Eva Navarová
26/12/2020 18:36new
Poměr jednotlivých částí přijímacích zkoušek na FSS
Dobrý den,

na programy FSS se dělají zkoušky ze ZSV od společnosti Scio a OSP/TSP. Jakou váhu mají jednotlivé části při určování příjatých uchazečů? Má každá 50% nebo má např. test ze ZSV vyšší váhu než OSP/TSP?

Děkuji za vyřízení,
Eva Navarová
1/1/2021 19:27new

Vážená slečno Navarová,

dotaz, prosím, směřujte na studijní oddělení fakulty na adrese prijim@fss.muni.cz. Děkuji.
3/1/2021 21:56new

"Maximálně je možné získat 200 přepočtených percentilových bodů. Výsledný přepočtený percentil je tvořen z 60% výsledkem testu ZSV a ze 40% výsledkem testu SP (OSP nebo TSP). Pro úspěšné složení přijímací zkoušky je nutné získat alespoň 120 přepočtených percentilových bodů, což ovšem nemusí stačit k přijetí ke studiu (počet přijatých uchazečů je kapacitně omezen)."

Viz například zde pro bakalářskou sociologii - kritéria hodnocení: https://www.fss.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/23274-sociologie

Asi je dobré se na toto podívat u konkrétního programu.
Eliška Uhlířová
24/3/2021 06:44new
Příjímací zkoušky ZSV/OSP - výsledky z minulých let
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli můžu požádat o uznání výsledků ZSV a OSP u Scia při letošní přihlášce. Výsledky jsou staré jen jeden rok a přijde mi jako vyhazování peněz za to znovu tolik platit. Předem děkuji za odpověď.
24/3/2021 19:24new

Dobrý den,
bohužel, lze uznat výsledky pouze z následujících termínů: 12. prosince 2020, 6. února 2021, 6. března 2021, 28. března 2021, 17. dubna 2021

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Ondřej Podsedník
5/5/2021 16:04new
Uznání výsledku z TSP při volbě kombinace OSP (Scio) + ZSV (Scio)
Dobrý den, při podávání přihlášky na FSS jsem zvolil variantu přijímacích zkoušek, ve kterých se píše test obecných předpokladů od společnosti Scio. Později jsem absolvoval také test TSP, který jsem potřeboval pro přijetí na Ekonomicko-správní fakultu, ve kterém jsem dosáhl lepšího percentilu. Pokud nebudu na základě testů společnosti Scio přijat, bude v případě odvolání brán zřetel na můj výsledek v testu TSP? Předem děkuji za odpověď, Podsedník
Petr Novák
5/5/2021 19:26new
Dobrý den, myslím si, že nebude. FSS dovoluje volbu mezi TSP a Scio, jedná se však o nevratnou volbu. Pokud jste si tedy zvolil Scio u FSS a TSP u ESF, tak se vám budou testy (percentily) počítat odděleně (Scio se bude počítat pouze na FSS a TSP na ESF), neboť se jedná o dvě zcela odlišné přijímací zkoušky. U odvolání jim to asi bude jedno, ale asi bude lepší z Vaší strany ještě pohledat.
last modified 9/5/2021 11:28 new

Dobrý den,

bohužel v rámci přijímacího řízení se bude hledět pouze na výsledek toho testu, který jste zvolil jako formu přijímací zkoušky v E-přihlášce. Ve Vašem případě tedy Scio OSP.

Linda Krajsová - komunikátor pro přijímací řízení
Jakub Frišo
18/5/2021 15:46new
Posúvanie min. bodovej hranice vrámci programu jednooborovej psychológie

Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať či a o koľko sa zvyčajne posúva min. bodová hranica posledného prijatého uchádzača na bakalársky program jednooborovej psychológie na FSS.
Posledný prijatý uchádzač má poradie 117 a ja som sa umiestnil na 149 mieste (čiže rozdiel je 32 miest) . Každopádne som rád zato že som bol prijatý na hlavný obor psychológie - bohužiaľ to zatiaľ nie je príliš kompatibilné s mojou ambícou klinického psychológa... Budem musieť zrejme rátať s kompromisom.

Predom ďakujem za odpoveď. Samozrejme, neočakávam žiadne záväzné predikcie či dokonca garancie.
24/5/2021 12:39new

Vážený pane Frišo,
výsledek "nepřijat(a) z kapacitních důvodů" znamená, že byly splněny podmínky pro přijetí, bohužel však byla kapacita programu naplněna uchazeči, kteří u přijímací zkoušky dosáhli lepších výsledků. V tomto případě Vám může být nabídnut zápis ke studiu, pokud se fakulta, v případě nenaplnění kapacity programu u řádného zápisu, rozhodne dobírat automaticky "posunem čáry". Takto přijaté uchazeče následně fakulta přímo osloví.
Dovoluji si upozornit, že není dopředu jisté, zda k dobírání vůbec dojde, neboť se k tomuto fakulta uchyluje na základě vlastního uvážení a na základě situace u řádného zápisu. Takovýto krok bývá spíše výjimečný. Pokud však k dobírání dojde, není nyní, bohužel, možné určit, zda budete i Vy mezi takto přijatými uchazeči.

Ondřej Böhm - komunikátor pro přijímací řízení