8/11/2010 16:17new
Dotazy specifické pro přírodovědeckou fakultu.
Jana Duračková
15/2/2021 11:10new
Odpustenie prijímacích skúšok
Dobrý deň, podala som si prihlášku na nadväzujúci magisterský odbor - molekulárna biológia a genetika. Chcela by som sa spýtať, za akých podmienok je možné požiadať o odpustenie prijímacích skúšok? Musím byť študentom MUNI aby som si mohla podať túto žiadosť? Ak nie, stačí spolu so žiadosťou poslať potvrdený výpis študijných výsledkov z bakalárskeho štúdia, podobne ako to býva na iných VŠ?
15/2/2021 23:11new

Dobrý den,
všechny potřebné informace ohledně prominutí přijímací zkoušky na navazující magisterský obor naleznete v níže vloženém odkaze v sekci Prominutí přijímací zkoušky.
https://www.sci.muni.cz/pro-uchazece/navazujici-magisterske-studium/prijimaci-rizeni#prominuti

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Daniel Navrátil
3/4/2021 13:44new
Mezifakultní studium

Dobrý den, jak probíhá studium, které se dělí na hlavní a vedlejší obor? Hlavní obor budu mít na PřF a vedlejší na ESF. Odehrávají se předměty z vedlejšího oboru na stejné fakultě nebo se musí student přesouvat z jedné fakulty na druhou napříč Brnem? Bude na přesun dostatek času? Zkoušel jsem na tyto otázky najít odpověď, ale nemohl jsem je nikde najít.

Děkuji za případnou odpověď,
Navrátil.
5/4/2021 22:40new

Dobrý den,
to je naprosto individuální. Směřujte tedy prosím Váš dotaz na studijní oddělení těchto fakult, kontakt naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni. Děkuji.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Eliška Houdková
6/5/2021 09:24new
Přijímací komise + percentil
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy přesně zasedá přijímací komise (údaj polovina května mi přijde nedostatečný)? A dále zda je možné někde najít percentil posledního přijatého z minulého roku? Našla jsem jen body posledního přijatého, ale to mi nic moc neřekne. Děkuji
Tereza Koštejnová
6/5/2021 13:08new
Také by mě zajímalo. FF to má tuším 12., ale též nikde nemohu dohledat termín PřF.
9/5/2021 00:01new

Dobrý den,
přijímací komise zasedá 13. května. Bodové hranice a počty přijatých z minulých let naleznete vždy na stránce příslušného programu na konci sekce Podmínky přijetí.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Eliška Houdková
9/5/2021 23:36new
Dobrý den, ano, BODY posledního přijatého jsem našla, ale to je mi letos k ničemu, když se změnily podmínky přijímacího řízení, já bych ráda věděla přímo PERCENTIL posledního přijatého na jednotlivé obory. Jde toto někde dohledat? Děkuji moc.
10/5/2021 22:16new

Dobrý den,
bohužel, s tím se budete muset obrátit na studijní oddělení, kontakt naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Adéla Nováková
13/5/2021 17:45new
Posunutí hranice pro přijetí
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda hranice pro počet přijatých'h uchazečů na obor Experimentální biologie - Molekulární biologie a genetika je již konečný, tj. zda v případě nezapsání se nějakých uchazečů mohou být přijati i ti, kteří se nedostali z kapacitních důvodů.
Děkuji
Vendula Schmidová
13/5/2021 19:59new
taky by mě to zajimalo, myslela jsem si že je to třeba chyba systému, že berou jen 5 lidí, ale nejspíš asi ne :D
Alex Frolichů
14/5/2021 00:23new
Taky mě překvapila hranice přijatých na obě specializace Matematické biologie a biomedicíny - letos dohromady přijali jenom 10 oproti loňským 64. Myslel jsem si, že tohle bude ojedinělý případ, ale vidím, že hranice pěti osob/specializace je i v jiných oborech. I u dalšího oboru vidím, že přijali daleko méně lidí... zajímalo by mě, co za tím je.
Eliška Houdková
13/5/2021 21:34new
Já se také připojím s dotazem, ale na specializaci Biologie živočichů a imunologie, děkuji
Tereza Novotná
14/5/2021 07:50new
Také bych se chtěla připojit, ale ohledně oboru Biochemie. Hranice bodu pro přijetí je letos 60, což mě velmi překvapilo, protože když jsem si přijížděla počty přijatých z minulých let a jejich poslední body, tak se to většinou pohybovalo kolem 30 b.. Nebo se brali všichni uchazeči. Děkuji.
Petr Fiala
15/5/2021 08:19new
Přijímat 5 lidí na mě působí jako neoficiální neotevření oboru. Informace o takto nízkém počtu přijímaných by měla být známa dopředu, aby uchazeči mohli věnovat svoje finance a pozornost jinam.
15/5/2021 16:37new

Nemyslím si, že fakulta přijala pouze 5 lidí, může jich být celkově třeba 20 nebo 30, to k otevření bohatě stačí. Ony i jiné fakulty kladou v posledních letech důraz na motivované uchazeče a přijímají i na základě jiných kritérií, než čistě TSP. Některé fakulty to tak měly už dříve (taková FI měla jeden rok také velký skok v požadovaném percentilu TSP, protože má celou řadu jiných možností, jak být přijat, takže na TSP zbývá celkem málo míst, a to už konstantně posledních několik let), u jiných to urychlil přechod z oborů na programy a také koronavirus.

Nepředpokládám, že fakultě bylo dopředu známé složení uchazečů o studium, když i podmínky se měnily v průběhu přijímacího řízení, takže asi dopředu netušila, kolik uchazečů přijme na základě TSP (kolik míst jí zbude po přijetí těch, kterým přijímací zkoušky odpustila na základě jiných kritérií).
Petr Fiala
15/5/2021 21:28new
Děkuji za vysvětlení. V tom případě beru zpět svoji úvahu s neoficiálním neotevřením oboru. Stejně je to hloupé, když člověk směřuje zdroje někam a neví, že tam už místo prakticky není.
Lenka Ošmerová
16/5/2021 17:54new
Nepřijetí s vysokým percentilem
Dobrý den,
můj percentil z TSP je 97,25, jsem však nepřijata z kapacitních důvodů. Tuším, že žádné body z mimoškolních aktivit a známek ze střední školy nemám. Myslíte, že je šance, že mě na obor přijmou?
Tento letošní přijímací systém mne docela mrzí, protože minulost neovlivním, a tudíž body navíc získat nemohu. Když šel online TSP, určitě by šel online i oborový test (biologie se základy chemie), u kterého věřím, že bych získala dostatek bodů pro přijetí...
Nikola Drescher
16/5/2021 18:39new
Takovej krasnej percentil! Nemuzu uverit, ze to nevyslo na PřF. Tam vetsinou neni treba velky percentil. Muzu se zeptat, co to bylo za obor, kam jste se hlasila?
Lenka Ošmerová
17/5/2021 11:46new
Hlásila jsem se na experimentální biologii, konkrétně na specializaci experimentální biologie živočichů a imunologie. Za normálních okolností by se psali oborové testy, ale letos tento test nahradili známky ze střední a mimoškolní aktivity. Je to škoda, na test z bio bych si věřila mnohem více, než na TSP, a věřím, že by to dopadlo pozitivně.
Viktorie Novotná
16/5/2021 19:19new
Dobrý den. Můj percentil byl 98,11, také jsem nepřijata z kapacitních důvodů. Jedná se o obor Lékařská genetika. Stejně jako vy nemám žádné body z mimoškolních aktivit a také mě tohle ovlivnění letošních přijímacích zkoušek velmi mrzí.
17/5/2021 10:06new

Dobrý den,
veškeré dotazy na toto téma, prosím, směřujte na studijní oddělení Přírodovědecké fakulty na adrese studijni@sci.muni.cz. Děkuji.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Lenka Ošmerová
17/5/2021 11:49new
Na Lékařskou genetiku jsem si také podávala přihlášku, tam jsem naopak nepřijata pro neprospěch - bodů mám 536,10 z minimálních 600.

Zkuste se odvolat, já to také zkusím. Snad nám to alespoň tak vyjde..

Daniela Uhrinová
17/5/2021 12:25new
A na co konkrétně se budete odvolávat? Já jsem také nepřijata pro neprospěch na Lékařskou genetiku a mám kolem 598 bodů z 600. Avšak nevím, na co přesně se mám odvolávat, když jsem ani nesplnila hranici.
Lucie Zuzčáková
18/5/2021 15:53new
Taky mi z TSP vyšel vysoký percentil (i když ne tak super jako u tebe). Letošním přijímacím řízením jsem taky zklamaná. Překvapuje mě, že třeba přf UPOL nebo přf UK budou dělat přijímací testy normálně ale na MUNI to nešlo. Známky jsem nikdy moc neřešila, protože na valnou většinu VŠ už nikoho nezajímají.. a pak šup, korona a je vše jinak. Tak budu zkoušet příští rok. Přeji hodně štěstí ;)
Ihor Kozlov
8/6/2021 14:26new
Řešení diskriminačních problémů
Dobrý den.
Bohužel se kvůli diskriminační a segregační politice vlády České republiky nebudu moci zkoušky zúčastnit prezenčně, protože zahraničním studentům stále nejsou udělována víza (i když vízum bylo schváleno, a obyvatelé ČR se již mohou shromažďovat ve stovkách v kavárnách a restauracích, a k tomu stačí jenom „ prohlášení“) a podle zkušeností mých známých příjezd pomocí bezvízového režimu mezi Ukrajinou a Českou republikou s pravděpodobností 50% ohrožuje deportaci s zákazem vstupu na 3 roky.
Mohli byste prosím objasnit, projednává univerzita otázku o psaní zkoušek online, jako většina univerzit v České republice? Pokud ne, proč univerzita přijímá platby za přihlášky a nevaruje, že napsát zkoušky budou mít šance pouze občané vybraných zemí Evropské unie? Protože přijetí na univerzitu je pro mnohé osudové a hrozí ztrátou roku života, nelze si představit, že by jedna z nejlepších univerzit v České republice zacházela s osudy lidí tak nezodpovědně.
Děkuji
Anna Fatyanova
9/6/2021 17:47new
Dobrý den. Nejsem si jistá, že jsem plně pochopila o čem mluvíte, ale přijimací zkoušky se konaly online v dubnu pro většiny uchazečů. Jsem uchazečka z Kazachstánu, ale dostala jsem se na TSP a byla jsem příjata na přírodovědeckou fakultu.
Ihor Kozlov
10/6/2021 15:35new

Mohu Vám jenom závidět. Masarykova univerzita na rozdíl od jiných vysokých škol takovou příležitost pro magisterské programy neposkytuje. Na četné žádosti o přehodnocení tohoto diskriminačního rozhodnutí dostávám pouze takové odpovědi. Citát:

Zkouška je písemná a bude potřeba se na zkoušku dostavit.

Je mi líto, že Vám nemohu dát příznivější zprávu.
last modified 11/6/2021 05:30 new
S tou generalizací bych byl opatrný. Včera jsme měli přijímací zkoušky na magisterské studium online a účastnili se jich i uchazeči z Ukrajiny. Neobviňujte celou MU. Jde o podmínky konkrétního programu.
Ihor Kozlov
11/6/2021 05:54new
Pokud je to pravda, pak se mohu jen omluvit a vyjádřit své překvapení, proč se zkoušky v některých oblastech provádějí online, v jiných nikoli. Nakonec to zní, k mé lítosti, nelogicky.
17/6/2021 15:00new

Dobrý den,
uchazeče jsme kontaktovali a je řešeno emailem.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Beata Szymczysková
16/6/2021 12:09new
Pozvánka k přijímacímu řízení
Dobrý den,
stále mi nepřišla pozvánka k přijímacímu řízení pro navazující magisterské studium - obor Mikrobiologie. Nemám žádné dokumenty ani v e-přihlášce. Možná ještě přesné datum není upřesněno, ale přijde mi to podezřelé, aby termín stále nebyl znám. Proto se ptám, zda nedošlo k nějaké chybě a mně se požadované informace nezobrazily.
Předem děkuji za odpověď.
17/6/2021 22:46new

Dobrý den,

aktuální termíny přijímacích zkoušek naleznete na:
https://www.sci.muni.cz/pro-uchazece/navazujici-magisterske-studium/prijimaci-rizeni

Pozvánka s upřesněním času a místa bude uvedena v e-přihlášce nejpozději 10 dnů před konáním zkoušky.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení