8. 11. 2010 16:20nové
Dotazy specifické pro fakultu informatiky.
Ondrej Franko
1. 2. 2021 13:04nové
Prominutí prijímačiek s Matematickou olympiádou
Dobrý deň, hlásim sa na odbor Informatika a chcel by som požiadať o prominutí prijímačiek vďaka umiestneniu ako úspešný riešiteľ krajského kola matematickej olympiády kategórie A na Slovensku. Niekde je napísané, že cez e-prihlášku môžem poslať iba tú žiadosť a nie prílohy a teda ak správne chápem by som v tomto prípade mal poslať kópiu internetovej stránky s výsledkovou listinou poštou (?) ale niekde je zase napísané, že prílohy treba poslať poštou iba v prípade, že sú notársky overované. Teda mám túto stránku ako prílohu vložiť spolu so žiadosťou do e-prihlášky alebo mám vytlačiť webovú stránku a poslať ju poštou?
změněno 1. 2. 2021 17:40 nové
Moje představa (jako proděkana zodpovědného za přijímací řízení) je, aby uchazeči, kteří se k nám hlásí jako úspěšní řešitelé středoškolských soutěží, nemuseli tyto svoje úspěchy složitě dokládat. Mělo by stačit (i elektronicky) poslat výsledkovou listinu dané soutěže, resp. kopii diplomu s odkazem, kde lze úspěch ověřit. Nic úředně ověřovat nebo posílat poštou není třeba.

Cituji z formuláře k žádosti o prominutí: "VARIANTA 7,8 - uchazeč doloží účastnickým listem či diplomem, případně kopií výsledkové listiny pořadatele (stačí strana se jménem uchazeče, ale musí být patrno, o jakou soutěž a které kolo se jedná, včetně bodového zisku a roku soutěže). Na dokument uchazeč uvede webovou adresu (i rukou), kde lze výsledek ověřit."
Martin Matouš
31. 3. 2021 20:49nové
Maturita v září

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda se mohu úspěšně účastnit přijímacích zkoušek i v tom případě, že k maturitě budu připuštěn a úspěšně ji složím až v září? Mnohokrát děkuji za odpověď.

Martin Matouš
změněno 2. 4. 2021 21:05 nové

Dobrý den,
přijímací zkoušky se samozřejmě můžete zúčastnit, ale ke studiu nemůžete být zapsán, dokud neprokážete složení maturitní zkoušky. To zpravidla proběhne tak, že předložíte úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení u zápisu ke studiu. Pokud maturujete až v září, zeptejte se na studijním oddělení Fakulty informatiky, jak máte postupovat, měla by Vám však poskytnout náhradní termín zápisu, u kterého pak kopii vysvědčení dodatečně odevzdáte.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Jan Březík
29. 4. 2021 08:15nové
Potřebný percentil pro rok 2021
Dobrý den, rád bych se zeptal jaký bude letos potřebný percentil pro přijetí ke studiu? Popřípadě kdy se to dozvíme? A také by mě zajímalo, jestli je možné, že i když je někdo těsně pod čarou, tak je přijat ke studiu (protože ne všichni kdo jsou na danou fakultu přijati, na ní nakonec chtějí jít..)? Děkuji za odpověď.
29. 4. 2021 22:18nové

Dobrý den,
percentil je údaj, který uvádí, jaké procento uchazečů napsalo danou variantu testu stejně, nebo hůř než Vy. Máte-li tedy percentil 80, znamená to, že patříte mezi 20% nejúspěšnějších řešitelů dané varianty testu. Vzhledem k této podstatě výsledku tak není možné dopředu stanovit minimální hranici nutnou pro přijetí. Vždy totiž záleží na počtu a úspěšnosti uchazečů. Pro získání velmi hrubé představy se však můžete podívat na percentil posledního přijatého uchazeče o studium daného studijního programu v minulém přijímacím řízení. Tento údaj je veřejně dostupný na stránce daného studijního programu.
Být přijat ke studiu může být i uchazeč, který se nachází pod čarou, jelikož k zápisu ke studiu se nemusí dostavit všichni uchazeči.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Jan Březík
30. 4. 2021 11:56nové
Děkuji za rychlou odpovědět. A nevíte tedy kdy budou uchazeči znát výsledek příjímacího řízení? Na konci testu nám dohlížející sdělil že výsledky budou k dostání do 3.5, avšak jsem úplně nepochytil, zda se jedná pouze o výsledný percentil (ten už je zveřejněn), či o "celkový výsledek" (zda jsme ne/přijati).
Jan Březík
30. 4. 2021 12:00nové
tak už nic, toto info je již dopsané v přihlášce