last modified 27/10/2008 13:18 new
Ostatní týkající se TSP
Veronika Krňávková
24/4/2021 16:53new
Dojmy
Ahoj, tak jaké jsou vaše dojmy z letošních TSP? Já jsem úplně vyšťavená a ať už to dopadne jakkoliv, jsem ráda, že to mám za sebou.
Petra Příhodová
24/4/2021 17:24new
Jsem na tom podobně. Kdybych je dělala znovu, vím, že není dobré do sebe kopnout kafe těsně před testem, a následně ho řádně zapít vodou. Už v půlce testu jsem si nutně potřebovala odskočit :-D ale zvládla jsem to XD i když to nebylo zrovna příjemný... :-D byl to celkem masakr, pro mě hlavně ta angličtina. A štve mě, že mě to nepustí do toho testu - jen si ho prohlédnout, abych věděla, co všechno jsem po... :-D a byla jsem nervózní snad jak u maturity, takže jsem taky ráda, že už je to za mnou. Tak ať ti to vyjde ;-)
Veronika Krňávková
24/4/2021 21:12new
Jo, taky bych si ráda prohlídla, jak moc jsem to zpackala... Nervozita byla velká, furt jsem sledovala čas a stejně jsem u angličtiny ani nestihla prolítnout všechny otázky. A naopak mi chyběla možnost se vrátit tam, kde jsem času měla dost... Každopádně to byla zajímavá zkušenost :)
Nikola Drescher
30/4/2021 15:52new
Udělala tu samou chybu u oborovek. Kafe + velká sklenice vody a přibližně od půlky testu už jsem pohopsávala na židli :-D Na konci jsem už myslela, že snad umřu :-D
Ale souhlasím, že angličtina v TSP byla náročná. Teda aspoň když si vzpomenu, na jaké úrovni jsem měla angličtinu těsně po gymplu. Teď už mi to bylo naštěstí jedno. Ale pro lidi po střední to byla objektivně fakt težká část.
Hana Kučerová
24/4/2021 19:03new
Ahoj. No musím říct, že letos TSP byly snad nejtěžší. Dělala jsem si úplně všechny tsp z roku 2015 až po rok 2020. A letošní byly úplně o něčem jiném
Veronika Krňávková
24/4/2021 20:17new
Mám přesně stejný pocit. Příprava na příklady z předchozích let vyšla v podstatě vniveč...
last modified 24/4/2021 21:04 new
Možná měli koncept udělat je težší, když v nich bylo méně otázek. Úsudky se mi zdály dost těžké. Už teď vím, že jsem v nich udělal chybu, a to jsem jich hodně nevyřešil.
Za mě ale trapárna.
Na notebooku jsem musel mít kameru úplně dole, abych byl víc vidět, a musel jsem být celou dobu přikrčený, tak mi to nemyslelo a špatně jsem se soustředil, a i na počítání jsem měl málo místa.
Byl jsem i nervózní, dokonce jsem skrečoval jednu úlohu, při které si stačilo uvědomit, že 24:15 je 8:5, ale nedošlo mi, že trojka je společným dělitelem. Myslel jsem si, že by u 24 zůstal nějaký zbytek. To se mi ještě nestalo.
Málo prostoru a ještě nervozita. Uvidíme, jak si vedli ostatní. Myslím si, že počet dosažených bodů trochu vzroste.
Byly tam velké rezervy, snad nebudu litovat.
Petra Příhodová
24/4/2021 22:31new
jé, úplně vím o které otázce mluvíš, tak ji mám asi správně :-D jsem zvědavá, jak se budou počty bodů/percentil měnit...
25/4/2021 09:07new
Tak to máš dobré :) Já mám ještě chybu u těch výroků A,B,C /A,/,/C tak to mělo být správně myslím /B /C a já dal A /B.
Pak jsem nemohl vyřešit v tom kritickém ta procenta. V numerickém to a b c d .. ab x cd .. abbc bccd .. 25, jsem z minulých testů vyřešil, ale teď to bylo trochu jinak. Pak jsem nevěděl jak řešit ta čísla v závorce pod sebou. V tom průměru třídy, to jsem vyřešil v pohodě, ale až po testu, teď nevím, jestli jsem tam zaškrtl správnou odpověď, nebo jsem neodpověděl. Ve verbálním byla ta slova, které se tam nehodilo, já dal záhadný.
Petra Příhodová
25/4/2021 10:17new
No, aby to nebyla jediná správná odpověď... :-D tak to jsem ráda, že jsem na tebe narazila. U těch výroků jsem se taky ztrácela. Přišly mi oproti jiným hrozně "chytákovitý". Nejsem si jistá, jestli jsem dala správnou odpověď, spíš si myslím že jsem odklikla odpověď jen s jednou negací. Na to, že s procentama většinou problém nemám, vím, že mě taky jedna otázka rozsekala. Pravděpodobně to bude ona. Pořád jsem se nemohla dopočítat, vycházelo mi furt něco jiného, než bylo v možnostech. To a b c d... ab cd ... 25 mi taky přišlo složitější, nebo to bylo nervama? Vzpomínám si na takovou cvičnou, tak jsem s tím problém neměla, ale tady? Myslím, že odpověď jsem zaškrtla 5, ale jestli je to dobře, to netuším. Znova jsem to už nezkoušela. Ty čísla v závorkách pod sebou jsem nejprve dostala do tvaru podle toho vzoru, a pak jsem to počítala jako soustavu rovnic. Vyšlo mi y=1 a x=-3, ale opět za správnost netuším. Ten průměr třídy s těma trojkařema? Tam myslím bylo správně 10 trojek se musí zlepšit na jedničky, a v odpovědích bylo myslím více než tři čtvrtiny. V tom verbálním jsem odpověděla stejně ;-) jak já bych chtěla vidět test se správnými odpověďmi....
25/4/2021 13:00new
Já bych chtěl, abysme tento test psali postaru, v lavicích na papír :-)
Taky se těším až znovu uvidím zadání, ale už teď je mi jasné, že budu mít 22-26bodů, tak pak bude očividné, že jsem zvoral otázky, které bych uměl vyřešit.
Spočítal jsem si to tak, že kdybych podal maximální výkon, byl bych schopný dosáhnout 39,5bodů, takže klidně 37bodů bych mohl mít.
Jednak ty výroky byly těžší (zpřeházeli tam, co mohli), a nedalo se na ně podívat s chladnou hlavou.
Ale to nepohodlí u stolu hrálo prim, nemluvě o možnosti je přeskočit a posléze se k nim vrátit, celkově byly hodně jiné podmínky, když chyběla možnost práce s testem jako celkem. Já jsem třeba při řešení otázek mnohem míň pracoval s nabídnutými možnostmi odpovědí než dříve. Takhle mohlo být výhodnou taktikou ihned přeskakovat otázky, které se zdají složité nebo u kterých si nejsem jistý řešením, u poslední otázky si ještě nechat vypršet čas a vydechnout si. Někdo u nás to měl hotové snad po 30-45 minutách, jen jsem to slyšel v reproduktoru.
Ta otázka v kritickém myšlení na tu pravděpodobnost, to jsem právě nevěděl, tam znělo zadání nějak tak, že je test na koronavirus a u 50% negativních se prokáže negativní výsledek. Jaká je pravděpodobnost, že se 5 zdravým lidem ukáže negativní výsledek. Mám pocit, že otázka na pravděpodobnost už někdy dříve v tom kritickém m. byla.
29/4/2021 19:02new
Tak šlo to rapidně dolů, za 18 bodů mám 77 percentil.
Nikola Drescher
30/4/2021 14:41new
To je mazec :-O Pod tou cca 18b hranicí musí být neskutečná tlačenice o každý čtvrtbod...Ale ono se to dalo čekat, když vynechali spoustu dobrých sekcí na myšlení a zůstal tam doslova "kekel" :-D
Dávid Horváth
1/5/2021 12:13new
Išlo to dole aj kvôli prípadu ako je môj, kedy sa mi len tak vypne notebook počas testu, úlohy mi načítava aj 10 sekúnd, niektoré odpovede neukáže. Určite bolo viac takýchto prípadov, takže je škoda, že to nebolo len o vedomostiach, ale aj technike. Verím, že ďalšie roky si to uchádzači skúsia už prezenčne, nech sa nedejú takéto veci :(
1/5/2021 19:52new
Příště to snad vyjde..
Vít Řezáč
25/4/2021 10:05new
Jak tam bylo zařazené první verbální myšlení, tak jsem byl příjemně překvapený, že to byly krátké texty, prostě přizpůsobené na online formu. Jenomže pak tam bylo kritické myšlení a obrovské odstavce, člověk by možná čekal, že třeba aspoň jeden dlouhý text bude výchozím pro více úloh, ale ono ne, každá úloha měla vlastní text. To bylo hodně frustrující, bál jsem se, že to nebudu ani stíhat číst, tak jsem se nad tím ani moc nemohl zamyslet.