Thread: Studium na MU/
Matyáš Hubáček
22/4/2021 11:32new
Jednooborové a kombinované studium

Dobrý den, je možné nastoupit do prvního bakalářského semestru na jednooborové studium a do druhého semestru si přidat obor a pokračovat v podobě kombinovaného studia?

Děkuji za odpověď.
26/4/2021 22:38new

Dobrý den,
již Vám bylo odpovězeno v jiném vlákně.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Kristýna Báčová
9/6/2021 10:42new
Výběr oborů
Dobrý den,
mohu se prosím zeptat jak je to s přijetím, když jsem se v rámci jedné přihlášky dostala pořadím do všech tří oborů Fsps, ale chci se zapsat na studium do oborů 2. a 3. priority. Přišlo mi, že jsem přijata v rámci první priority, ale nechápu proč nemohu jít na obory jiné priority když jsem se pořadím vešla.
Děkuji za případnou odpověď.
Petra Příhodová
9/6/2021 12:55new
Je mi líto, ale bojím se, že toto nelze. Proto si určujete priority. Mám pocit, že u podávání přihlášky bylo několik upozornění, že na tom, jak si zvolíte prioritu záleží, a po podání přihlášky už to změnit nelze. Opravte mě prosím někdo, pokud se pletu.
Kristýna Báčová
9/6/2021 16:57new
Takže nelze studovat dva obory najednou?
A nevíte, zda je tu možnost si podat nějakou žádost o změnu?
Děkuji za odpověď.
10/6/2021 08:06new
Myslím si, že studovat dva obory lze, ale musela byste mít dvě zcela samostatné přihlášky. Ne jednu a v rámci ní priority.
Potom by se obě přihlášky posuzovaly nezávisle a Vy byste měla možnost se rozhodnout. Mám pocit, že někde to takto je i vysvětleno.
28/6/2021 09:47new

Vážená slečno Báčová,
bohužel, priority studijních plánů (někdy též preference) neslouží pro pozdější volbu. Po vykonání přijímací zkoušky Vám bude nabídnut zápis pouze do nejvyšší Vaší priority, pro kterou byla přijímací zkouška úspěšná. Nižší priority slouží pro případ, že přijímací zkouška dopadne neúspěšně pro prioritu č.1 (o kterou logicky máte největší zájem), ale dopadne úspěšně pro prioritu č.2 (například z důvodu nižšího počtu uchazečů, nebo z důvodu nesplnění podmínek pro vedlejší obor v prioritě č.1). V takovém případě je Vám tedy umožněno studovat daný program a to v podobě, jakou máte nastavenou jako prioritu č.2.
Jinak rovněž platí, co již uvedla paní Skýbová.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Terezie Grigarová
12/7/2021 12:15new
Rozvrh kombinovaného studia
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s tvorbou rozvrhu při kombinovaném studiu. Zaregistrovala jsem si předměty pro daný semestr, ale předměty mi to ukazuje každý pátek. Jak je to v případě kombinovaného studia? Myslela jsem, že studium probíhá 1x za 2-3 týdny právě v pátek a sobotu. Ne každý týden. Dělám vše správně? Nebo je možnost uložení online přednášek - pro samostudium například o víkendu? Tím mi ale pak nevychází, dojíždění do školy. Moc děkuji a přeji hezký den
14/7/2021 22:49new

Dobrý den,
každá fakulta si kombinovanou formu studia upravuje podle sebe, a proto se podoba této formy studia může na fakultách různě lišit. Nejpřesnější odpověď na Váš specifický dotaz Vám poskytnou na studijním oddělení Vaší fakulty, kontakt naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni. Děkuji.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení