Vanda Naivertová
3/5/2022 17:03new
Ze dvouoborového programu na jednooborový
Dobrý den,
hlásím se na obor Španělský jazyk a literatura v kombinaci s Anglickým jazykem a literaturou. U oborových zkoušek ze španělského jazyka jsem požadavky splnila, avšak z TSP k přijetí na obor Anglický jazyk a literatura jsem získala percentil 55, tudíž jsem nesplnila požadavky. Dočetla jsem se, že přímo na filozofické fakultě šlo v roce 2017 zažádat o jednooborové studium s tím oborem, na který jsem požadavky splnila (Španělský jazyk a literatura). Je to takto stále možné?
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.
10/5/2022 01:30new

Dobrý den,
standardně to s prioritami funguje následovně: pokud vykonáte přijímací zkoušku a v první prioritě máte zvolené sdružené studium, situace může vypadat následovně: A) splníte veškeré požadavky pro přijetí u hlavního i vedlejšího programu do takové míry, že se vejdete do kapacity programů, a tedy Vás čeká přijetí, nebo B) některé požadavky nesplníte. Pokud nesplníte požadavky pro přijetí u hlavního programu, bohužel končí přijímací řízení neúspěšně a již nemáte šanci na přijetí. V případě, že nesplníte požadavky pro přijetí u vedlejšího programu, končí přijímací řízení pro celou prioritu neúspěchem, ovšem to neznamená, že nemáte šanci na přijetí do hlavního programu, pouze jej musíte mít uvedený v některé z dalších priorit buď jednooborově, jednooborově se specializací, nebo v rámci sdruženého studia s jiným vedlejším programem, u kterého podmínky pro přijetí splníte.
Nicméně, nabízela-li fakulta v minulých letech nějakou speciální podmínku, při jejímž splnění je možné jednooborové studium i bez výše popsané priority studijního plánu, je třeba se o této možnosti informovat přímo u kolegů na studijním oddělení na adrese prijimaci.rizeni@phil.muni.cz. Děkuji za pochopení.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení