Masarykova univerzita v Brně ve spolupráci se společností SGI povýšila kvalitu univerzitního informačního systému

8. 4. 2005, tisková zpráva formát pro tisk
8.dubna 2005 - Databázový cluster dvou mid-range serverů SGI Altix 350, který je technologickou platformou Informačního systému Masarykovy univerzity, byl v uplynulých dnech uveden do ostrého provozu.

Implementované řešení splnilo očekávaný cíl vývojového týmu IS a výborně obstálo v univerzitním prostředí, tedy v prostředí s velkými nároky na dostupnost a rychlé odezvy systému. Denně využívá služeb systému více jak patnáct tisíc uživatelů, kteří za tu dobu vykonají v systému až milion autentizovaných webových transakcí.

SGI Altix 350 má za sebou bezproblémový start v celé šíři spektra podzimního semestru 2004 a na jeho sklonku se snadno vyrovnal se zatím nejvyšší zátěží, kdy řádově tisícovky studentů napříč všem fakultám registrovaly prostřednictvím systému nejvýhodnější zkušební termíny a semináře.

MU v Brně provozuje studentem řízené prostupné studium, které přináší při registracích značnou zátěž: v některých předmětech byly preferované zkušební termíny plně obsazeny během čtyř sekund. Informační systém Masarykovy univerzity obsahuje několik stovek aplikací a tvoří tak jedinečným způsobem hlavní platformu pro podporu a integraci vysokoškolského studia.