Fakulta informatiky Masarykovy univerzity v Brně
Rychlé odkazy

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity v Brně

Všeobecné informace

Fakulta informatiky zajišťuje studium odborné informatiky podle pětiletého magisterského nebo tříletého bakalářského programu a studium výpočetní techniky podle tříletého bakalářského programu. Dále zajišťuje mezifakultní studium učitelské výpočetní techniky v kombinaci s dalším předmětem (zejména s matematikou, fyzikou nebo jiným předmětem).

Na nejvyšší úrovni pak fakulta nabízí dva doktorské studijní programy, jejichž absolventi získají titul "Ph.D".

Studium na FI je koncipováno jako studium univerzitního typu, stavící na vědecké průpravě a teoretických základech oboru. Toto pojetí dovoluje vychovávat absolventy, kteří nejsou úzce orientováni jen na praktické zvládnutí konkrétních nástrojů či metod v současné době se v praxi vyskytujících, ale naopak dovedou rozumět podstatě používaných nástrojů a systémů a nečiní jim potíže osvojit si nové a modernější systémy, které se neustále objevují.

Studium se řídí kreditním systémem. Přijetí ke studiu na FI není podmíněno znalostí programování ani jinými znalostmi oboru, jsou vyžadovány pouze znalosti středoškolské matematiky.

pokračování


Studijní katalog (Žlutá kniha)

Najdete v zde požadavky pro splnění jednotlivých forem a typů studia, informace o specializacích, vzorové průchody studiem, seznam vypisovaných předmětů a jejich sylaby, harmonogram školního roku a Studijní a zkušební řád.

Vzhledem ke kreditnímu a volnému stylu studia na této fakultě je bezpodmínečně nutné ji podrobně ovládnout.

V tištěné podobě ji za 25 Kč obrdžíte na studijním oddělení.

pokračování

2004 © Fakulta informatiky