Open display settings. *** Stránka nepatří na server FI. *** Mapa stránek. Vyhledávání.

Web Fakulty informatiky

Poznámky ke grafickému návrhu

Návrh je plně škálovatelný, vyžaduje pouze minimální úpravy stávajících stránek (uzavření obsahu do tagu div, dodání záhlaví a zápatí generovaného redakčním systémem; v záhlaví každé stránky by podle mého návrhu měly být odkazy být nastavení zobrazení, mapu stránek a vyhledávání, v zápatí označení organizační složky zodpovědné za danou stránku; při prvním přístupu na stránku by se měla standardně otevřít anglická Nastavení zobrazení a česká stránka).

V návrhu nepoužívám žádné bitmapové obrázky, tedy ani logo. Nepovažuji za vhodné na stránkách, které mají být použitelné použitelné jak při rozlišení 800x600, tak při rozlišení 2048x2048, bitmapy používat. Pokud bych tím přímo neodporoval zadání, doporučil bych použít některý z vektorových formátů (SVG, Macromedia SWF).

Ve návrhu jsem použil dva odstíny žluté (#F7D331 a #F7E592) a dva odstíny modré (#42A0F7 a #8BC3F7). Barvy jsem zvolil zcela arbitrárně — pokud totiž srovnám barvu použitou na současném webu, barvy použité na talárech akademických hodnostářů a např. barvu použitou na Studijním katalogu, není mi příliš jasné, co je v zadání myšleno slovy šafránová žluť.

V návrhu používám pro nadpisy bezpatkový font (Trebuchet MS, pokud je dostupný) a pro text patkový font (Palatino Linotype, pokud je dostupné).

V případě wwwindex.xhtml jsem se snažil upravit i strukturu stránky. Ostatní stránky jsem zásadnějším způsobem neměnil.

Několik obecnějších myšlenek jsem shrnul v souboru readme-obecne.xhtml

Jakub Mareček. Mutěnická 6, 628 00 Brno. E-mail: jakub@marecek.cz. UČO 98770.