Masarykova univerzita, Rektorát Masarykova univerzita, Žerotínovo nám. 617/9, 601 77 Brno, Česká republika T: +420 549 49 1011, E: info@muni.cz, W: www.muni.cz Bankovní spojení: KB Brno-město, ČÚ: 85636621/0100, IČ: 00216224, DIČ: CZ00216224 1/1 V odpovědi, prosím, uvádějte naše číslo jednací. Informace o financování ubytovacích a stravovacích služeb pro členy akademické obce univerzity Masarykova univerzita (dále jen „MU“) poskytuje členům své akademické obce ubytovací a stravovací služby. Pro studenty zajišťuje ubytování a stravování, pro zaměstnance MU stravování v provozech SKM MU. MU má zřízeno účelové zařízení, a to Správu kolejí a menz (dále jen „SKM“). Ubytovací a stravovací služby poskytované SKM MU jsou financovány převážně z vlastních příjmů, na stravování studentů je poskytována dotace MŠMT. Dotace na stravování ve výši 17,95 Kč na jedno hlavní teplé jídlo, na ubytování studentů není poskytována žádná dotace. Hospodaření SKM MU je uváděno samostatně ve Výroční zprávě o hospodaření MU, kapitola: Analýza výnosů a nákladů, viz odkaz: https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/vyrocni-zpravy-mu-asoucasti Cena jednoho hlavního teplého jídla je stanovena pomocí kalkulačního vzorce: Surovina + provozní náklady + režijní náklady + DPH v zákonné výši. V případě studentů je do vzorce zahrnut odpočet dotace MŠMT, v případě zaměstnanců je odečtený příspěvek zaměstnavatele. Cena za ubytování vychází z nákladu na lůžko a den, dalším kritériem je vybavenost pokoje, služby na jednotlivých kolejí a jejich dostupnost. Cena jednoho hlavního teplého jídla není stanovena pevně, závisí na výši vstupní ceny surovin. Přibližná cena na jedno hlavní teplé jídlo pro studenta dle kalkulačního vzorce s dotací MŠMT je 58,84 Kč. Ceny za ubytování jsou stanoveny v ceníku kolejného pro akademický rok 2019/2020 pro jednotlivé koleje, viz odkaz: https://www.skm.muni.cz/doc/kolej/cenik-kolejne-19-20.cz.pdf Na stravovacích provozech jsou studentům vydávány obědy a večeře, zaměstnanci využívají stravovací provozy v době obědů. Informace poskytnuta dne 17.2.2020.