Základy výživy ve sportu Podzim 2017 Mgr. Tomáš Hlinský Katedra podpory zdraví 409389@mail.muni.cz •Konzultační hodiny: •Úterý 11:00-12:00 •Středa 9:00-11:00 •Pátek po domluvě. •Místnost č. 219 Osnova –1. Základní pojmy o výživě. –2. Energetická bilance. –3. Sacharidy. –4. Proteiny. –5. Tuky. –6. Vitaminy. –7. Minerální látky. –8. Voda, tekutinová bilance. –9. Sportovní výživa. –10. Suplementy. –11. Výživa před, během a po výkonu. –12. Výživa v silových a vytrvalostních sportech. Výukové metody –Teoretické znalosti studenti získají na přednášce. –Poznatky aplikují v rámci praktických úkolů na seminářích. –Práce s nutričním programem, analýza kazuistik. –Práce s odbornými články. Metody hodnocení –Docházka na seminářích (povoleny 2 omluvené neúčasti) –4 průběžné testy na témata z předcházejí výuky ve 3., 6. a 9. a 12. týdnu výuky (k postupu ke ZK minimální průměrná úspěšnost ze všech testů - 75 %), 1 náhradní termín (v případě omluvené neúčasti na některém z průběžných testů) v zápočtovém týdnu; opravné testy nejsou. –Plnění zadaných domácích cvičení. –Zkouška písemná - test na PC ve zkouškovém období, 50 otázek (50 bodů) hodnocení (body): A - 50-46; B - 45-41; C - 40-36; D - 35-31; E - 30-26; F - 25 a méně