Základy výživy ve sportu MGR. MARTINCOVÁ ANDREA Jaro 2020 Osnova 1. Základní pojmy o výživě. 2. Energetická bilance. 3. Sacharidy. 4. Proteiny. 5. Tuky. 6. Vitaminy. 7. Minerální látky. 8. Voda, tekutinová bilance. 9. Sportovní výživa. 10. Suplementy. 11. Výživa před, během a po výkonu. 12. Výživa v silových a vytrvalostních sportech. Výukové metody ◦přednášky – Ing. Iva Hrnčiříková ◦semináře ◦praktické úkoly během seminářů Metody hodnocení ◦docházka na seminářích (povolena 1 omluvená neúčast) ◦zápočtový test na posledním semináři (k postupu ke ZK úspěšnost – 50 %), 1 opravný termín ve ZK období ◦2 odevzdané domácí úkoly ◦zkouška písemná – test na PC ve zkouškovém období, 50 otázek (50 bodů), hodnocení (body): A – 50–46; B – 45–41; C – 40–36; D – 35–31; E – 30–26; F – 25 a méně