Příkrmy Žemlovka Houskový knedlík Kysel ovocný Ostatní zelenina 0.15 housky "0,08 0,10" hr. mouka 0.08 ovoce "0,15+1/8 vody" rýže na nákyp 0.1 "kapusta, zelí" "0,020-0,25" mleko 0.1 mléko 1/10 kompot 0.15 mléko na bramborovou kaši 0.1 brambory "0,25 - 0,30 - 0,50" cukr 0.015 vejce 1/2-1/5 cukr "0,005-0,01" džus pro dietu č. 6 0.25 "obiloviny, rýže" 0.07 "jablka, tvaroh (pokud dohromady tak tvaroh 0,05 a jablka 0,10" 0.15 housky 0.02 bramborová moučka 0.005 krupice na kaši "0,06 na 1/2 l" těstoviny 0.07 vejce 0.01 "sůl, kypřící prášek" Saláty rýže na kaši "0,06 na 1/2 l" luštěniny "0,10-0,12" "máslo - f., polití - 0,01" 0.005 Jemný knedlík saláty "0,1 - 0,15" obiloviny "0,10-0,12" Mouka strouhanka - f. 0.02 houska 0.08 hlávkový salát 0.05 těstoviny "0,10 (0,12)" na omáčku 0.02 cukr na sypání "0,005-0,01" hr. mouka 0.03 kompoty 0.1 luštěniny "0,10-0,12" na zadělávanou zeleninu 0.015 Španělský ptáček vejce - sníh 1/2 Zálivka žemle na žemlovku 0.08 Obal na smažení uzenina 0.01 mléko 1/10 - 1/8 ocet 0.01 vejce 1/5 slanina 0.005 "sůl, kypřící prášek" citrón 0.02 hl. mouka "0,015-0,02" okurka 0.01 "máslo - ubrousek 0,005" "citrón na mrkvový salát 0,04" strouhanka "0,02(0,03)" vejce 1/6 (1/5) Noky krupicové cukr "0,005-0,02 (mrkvový)" "olej 0,05 (0,03) - propočítává se jen 0,02!" Do mletého masa mléko 1/4 Bramborový knedlík 3:1 maso hovězí 0.45 krupice 0.06 brambory "0,15 č.h." Zapékané maso s bešamelem "maso vepřové, hovězí" "0,45 - 0,45" vejce 1/2 hr. mouka 0.025 máslo 0.01 houska 0.01 "hr. mouka - 0,03, krupice - 0,06" krupice 0.025 hl. mouka 0.01 mléko 0.02 Tvarohový knedlík vejce 1/4 mléko 1/20 strouhanka 0.01 tvaroh "0,15-0,20" mouka na vál 0.02 vejce 1/4 vejce 1/5 hrubá mouka 0.07 Bramborové opečenky 5:1 eidam 0.01 Lečo vejce 1/4 brambory "0,15 č.h" "šunka, hrášk, mrkev 0,01 " rajčata 0.1 Kynutý knedlík hr. mouka "0,03 - 0,05" Povidlové taštičky papriky 0.05 hr. mouka 0.08 vejce 1/5 hr. mouka 0.1 cibule 0.02 houska 0.02 olej 0.02 vejce 1 ks olej 0.01 "mléko, voda" 1/20 mouka na vál 0.02 lžíce vody 2 vejce 1 droždí 0.002 Bramborák = 10:1 povidla 0.05 uzenina 0.06 vejce 1/5 - 1/10 Škubánky = 5:1 cukr 0.01 Kypření olej 0.002 "0,15 č.h. Brambory : Mouka" bílek na spojení 0.015 "kypř. prášek 1 ks=0,015 na 0,50 kg mouky" Kompot "0,1 (1/1 pro 6 os.)" "droždí 0,01-0,02 na 0,50 mouky (lehké)" "Pyré 0,15 ovoce nebo kompotu" "droždí 0,03-0,05 na 0,50 kg mouky(tužší, tuhé)"