Množství vitamínu C v zelenině a ovoci (mg/100g) zelenina a ovoce vitamín C denní dop. dávka 75 mg vitamínu C zelí bílé 39 pomeranč 51 zelí červené 51 mandarinky 32 květák 69 meruňky 11 kapusta 70 maliny 24 kapusta růžičková 96 kiwi 71 paprika 150 jahody 67 pažitka 56 jablka 9 nať petržele 179 hrušky 4 pórek 24 hroznové víno 4 rajčata 25 grep 43 čínské zelí 36 angrešt 30 kadeřávek 57 borůvky 16 křen 120 třešně 10 cibule 43 citron 49 brokolice 114 banány 11 okurka 10 švestky 5 jarní cibulka 43 rybíz černý 166 celer - nať 89 rybíz červený 35 celer 8 rybíz bílý 44 petržel 67 višně 6 mrkev 6 šípky 747 naklíčená čočka 17 *Výskumný ústav potravinársky: Ovocie a zelenina - Potravinové tabuľky, Bratislava, 1997. Uvedeno v hodnotách „jedlého podílu“ tzn. množství živin se může při tepelné úpravě změnit. Ztráty závisí na mnoha subjektivních a objektivních faktorech. U vitamínu C mohou činit 56%.