Odborné zhodnocení kazuistiky a návrh personalizovaného jídelníčku + Vzájemné hodnocení a prezentace výstupů U kol Vyhodnocení záznamu stravování a PA ► Hodnocení výživových zvyklostí náhodně vybraného sportovce. Vyhodnocení uskutečněte ve dvou úrovních: Kvalitativní - porovnejte s vybraným nutričním doporučením (grafické - pyramida, talíř aj., textové - D ACH, WHO aj.). Kvantitativní - sedmidenní záznam vyhodnoťte pomocí nutričního software pro konkrétní osobu v kontextu pohybové aktivity, zvolenou energetickou bilanci/dostupnost, příjem jednotlivých makroživin a načasování příjmu. Hodnotit můžete také pravidelnost stravování (časové rozmezí), způsob konzumace jídla (v klidu u stolu vs po cestě autem), pitný režim atp. "■Ji if čaj černý bez cukru vi] ok-o Z x kus £50 g) inj-nka kuíetí prsní ■ 4xplátek<15gl eidam sýr 30% niku, plátkový ■'-1 rohlík tu-koyý 2 i kus [d? g) střední banán [90 g} ■ :: = čisti 250 ml Growth Matrix 3odměrkyilDig BCAA XKLabí II í MA LATE NjtyeíiQ HMB iBDO Anbea toboli fbrji 10 x kapsle O e) 17.0-2.2020 ErterieticVi hodnota -713 hal í 3 - ondy Tuky VUkiH Q hal O fifc* 24Q*al Q Q) IM (™í 333 g 38Sg 149 g 29« 53 ha, © *«■ *** S3 kal © * Pro víte detaiiůafctiwjJEe Premium vari Po kašce akti -■ :é doiná:i :vjšeni ^ 2*1 hal © potřeby přijmu :i^n. kachfii s.ief'.rľi peren* 2* 10D£ bez slupky Para ořechy Braiíi nuts, braiiki£ šunka kuřecí p rsni _ ■ 4xplá»k(15eJ 500 ml BCAA XXLabs2n UALATE 2xkus(0.S2gl Growth) Matrix Sodmérky [105 gj lítjda ččtá 350 ml káua IDO ml ► Výstup v podobě textového dokumentu bude obsahovat: 1. Printscreen nutričního záznamu a zhodnocení pro zadané dny: mioi ! Q t IBS hal © 525 hal © 201 bal Q 8D kal © JE bal 0 D hal © 661 hal i Q t 85 hal © 9B hal © 55 hal © 0 hal © 7 hal © Q hal © AOS hal © C hal © 4 hal © bram Dory pečené v iroutřě 350 g treska Tmavá 150 í lg vepřový steafc 150e tatarská omiíka Hellmaruťs © porce (20 g| mrlcvový salác s, ananasem 100g voda čsta 250 ml DpdíbiidďÍťe tvaroh, pcflotucný Milko balení (250 g) Reflex Mucrition Micellar Casein voda i sri 250 ml sunUa Vurea prsní O 5 a p.|éttk(15 gj 13 326 (Ml © 126 teal © 143 teal © an teal © 43 teal © a teal © £3 - 236 teal © 15b teal © D teal © 73 teal © FOLAUA 1 PiUĽltiJiJiŕrir«*i*ia*iivi4ŕPlŕmiu(n ► Výstup v podobě textového dokumentu bude obsahovat: Vyhodnocení záznamu stravování a PA Odborné zhodnocení v kontextu kvalitativní stránky stravování: U kol Vyhodnocení záznamu stravování a PA ► Výstup v podobě textového dokumentu bude obsahovat: 3. Zhodnocení kvantitativní stránky stravování (energetická bilance/dostupnost, množství sacharidů, proteinů a lipidů) a zdůvodnění. Porovnání bude vycházet z odborných doporučení. ► Hodnocení bude zahrnovat výpočet bazálního metabolismu, vyhodnocení CEV a CEP, energetická bilance, příjem dalších živin a jejich načasování. U kol 0\ Vyhodnocení záznamu stravovaní a PA ► Výstup v podobě textového dokumentu bude obsahovat: 4. Odborné zhodnocení v kontextu Vašich znalostí v oblasti výživy Pravidelnost vs nepravidelnost - proč je to důležité? Plnění doporučených denních dávek -k čemu jejich dodržení/nedodržení vede? Je třeba v jídelníčku něco měnit a proč? Co je vlastně cílem jídelníčku a proč něco měnit? Dodržuje daný člověk pitný režim? Jaký je adekvátní pitný režim? Kontext pohybové aktivity. Poskytl Vám „klient" dostatek informací? Atd. U kol Vyhodnocení záznamu stravování a PA ► Výstup v podobě textového dokumentu bude obsahovat: 5. Návrh jídelníčku, který bude odpovídat moderním doporučením Na základě zjištěných nedostatků navrhni možnosti nápravy Uveď konkrétní korigovaný jídelníček pro 2-3 dny (na základě pozorovaných výživových zvyklostí a PA) U kol Vyhodnocení záznamu stravování a PA Výstup by měl mít podobu odborného reportu a kvalitního zhodnocení výživových zvyklostí konkrétního člověka. ejedná se o materiál pro potencionálního klienta (text není zpětnou vazbou pro laika). Odevzdávejte do odevzdávárny do půlnoci 10. 11. U kol Termín odevzdání