Analýza populárně-naučné literatury o výživě Cílem praxe je získat přehled o různých výživových teoriích a především jejich kritické zhodnocení, aby byli studenti schopni správně směrovat své budoucí pacienty. Student se musí v knize rychle zorientovat, pročíst podstatné pasáže, pochopit principy představované teorie a následně kriticky posoudit její pozitivní a negativní stránky, nadějné myšlenky i nedostatky. Jméno studenta: Název knihy / článku: 1. Krátce o autorovi (zakladateli) představované teorie: 2. Hlavní principy: 3. Příklad denního jídelníčku: příklad autorčina jídelníčku: 4. Tři výstižné citace z knihy s komentářem: 5. Možné přínosy: 6. Možná rizika: 7. Závěrečné doporučení: Seznam Pazdera: Sojovka nám lže, aneb víte, co jíte? Zajdová: Anti-aging, jak zachovat mládí a krásu Radová: Dieta ze South Beach Krutilová: Velký průvodce dietami Crhová: Superpotraviny A (B 7) Pažická: Acidobazická rovnováha Markovič: Jak nakrmit otesánka Grulichová: Pravda o mléce C Tůmová: Odkyselení těla aneb dokonalý… C Teplá: Optimální dieta C (B 1) Palánová: Velká kniha o dělené stravě B (C 10) Bedřichová: Doba jedová II. Strnadelová: Dietní sestra C (B 3) Špinlerová: Pod pokličkou B (A 2, C 3) Řezníčková: Dieta? Já vím Fialová: Fit pro život C (B 1) Kubalová: Uhlovodany, nepřítel štíhlé linie C (B 1) Mejdrová: Krotitelé cukru Klabenešová: Výživa a krevní skupiny Zehnálková: Výživa pro dokonalou kondici a zdraví Přichystalová: Jím tedy hubnu a natrvalo Širc: Základy ajurvédy… Loskot: Dieta pro silné srdce