Analýza populárně-naučné literatury o výživě Cílem praxe je získat přehled o různých výživových teoriích a především jejich kritické zhodnocení, aby byli studenti schopni správně směrovat své budoucí pacienty. Student se musí v knize rychle zorientovat, pročíst podstatné pasáže, pochopit principy představované teorie a následně kriticky posoudit její pozitivní a negativní stránky, nadějné myšlenky i nedostatky. Jméno studenta: Název knihy / článku: 1. Krátce o autorovi (zakladateli) představované teorie: 2. Hlavní principy: 3. Příklad denního jídelníčku: příklad autorčina jídelníčku: 4. Tři výstižné citace z knihy s komentářem: 5. Možné přínosy: 6. Možná rizika: 7. Závěrečné doporučení: SEZNAM: Regina Vítková – Pod pokličkou Michaela Ožanová- Velká kniha o dělené stravě Anna Kadlecová – I zázraky se dějí Terezie Francová – Výživa podle metabolických typů Adéla Gajdečková – Barevná dieta Karolína Lukáčová – 12 kroků k syrové stravě Iuliia Pavlovska – sladká droga Petra Lörincziová – Anti-aging Daniela Hanušková – Výživa pro dokonalou kondici a zdraví Veronika Červinková – Dieta jinak AnnaVondráková – Zhubněte jednou provždy Tereza Staufčíková- Dieta? Já vím Hrivniaková – Dukanova dieta Šimečková Alica- Vaše krabičková dieta Martiník Filip – Acidobazická rovnováha Pavlicová Marie – Beverlyhillská dieta Ferenčuhová Petra- Základy Ajurvédy Kopecká Pavlína – Jak (ne)nakrmit otesánka Švachová Eliška – Pravda o mléce Jan Guznar – Revoluce v dietách Barbora Matečná Adriana Navrátilová