BAB*"" Udržujte čistotu ..*m,béhemieh.P«P»»síaí,0U",W,"U" Chraňte potraviny a prostory i a uvařené Proč mowěníxpottaMm. mezi syrovými Oddělujtepokrmysyrove Zp,a«an#mip«tra»inami. okrmy důkladně vart Nebezpečná zóna y Pokrmy, zvláště pak z masa, ( ✓ Pokrmy vždyřádně ohřívejte. ^ nf\ dosažení tefio- bezpečných teplotách s oc Udiovavejtepokm.yP"'« «ASS«? ledničce. le pozvolna v ledničce. tep\otěmi«nei5 t. Používejte ne závadnou vodu a suroviny , vodu nebo ji upravte tak, aby závadná nebyla. ✓ Používejte nezávadnou \ ^ Vybírejte čerstvé a -záVf ^^ľkiad pasterované mléko. ✓ Voltezpracovanépotravmyja ona jítesyr0Ve. ^ Omývejte ovoce a zeleninu, ^^^^^i^trvanlivosti a data použitelnost,. ✓ Ne 1 Znalost = Prevence Food Safety World Health Organization /ľ Ústav zemědělských a potravinářských informací B. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Český text: © Ostav zemědělských a potravinářských informací Překlad s povolením:„Five keys to safer food" © Světová zdravotnická organizace, 2001 Poster design: © World Health Organization