MNNE081 Nutriční epidemiologie 2018 Pro 1. ročník mgr studia “Nutriční specialista” – jarní semestr MNNE081c - cvičení →zápočet, MNNE081p - přednáška→ kolokvium St 16:00 – 17:40, A21 učebna 108 21.2. (doc.Fiala) Nutriční epidemiologie jako obor, zaměření, cíle, hlavní metody 28.2. (Mgr. Peřina) Příklady nutričně-epidemiologického hodnocení biologických škodlivin 7.3. (Mgr.Forejt) Hodnocení výživového stavu a zdravotních dopadů výživy jako jeden z pilířů nutriční epidemiologie Nutričně-epidemiologické zjišťování antropometrických, biochemických, i klinických ukazatelů, jejich hodnocení a interpretace. 14.3. (RNDr. Zvěřina) Příklady nutričně-epidemiologického hodnocení chemických škodlivin 21.3. (Mgr. Forejt) Hodnocení stravy jako jeden z pilířů nutriční epidemiologie Způsoby a možnosti hodnocení stravy v rámci nutričně epidemiologických hodnocení. Přednosti a nedostatky jednotlivých konkrétních metod, volba vhodné metody v různých situacích. Reálné způsoby získávání výživových dat a postupy jejich zpracování, hodnocení a interpretace. 28.3. (doc.Krsek) Mikrobiom, vliv na zdraví, a možnosti ovlivnění výživou 4.4. (doc. Janoutová) Metody hodnocení vztahů mezi výživou a zdravím – I 11.4. (doc. Kachlík) Epi-info 18.4.(doc.Janoutová) Metody hodnocení vztahů mezi výživou a zdravím – II 25.4. (Mgr.Pruša) Vláknina jako nutričně epidemiologický problém + náhrada aplikované farmakologie 2.5. (doc. Kachlík) Epi-info 9.5. (doc.Fiala) Alkohol z hlediska nutriční epidemiologie – metodika zjišťování konzumace alkoholu 16.5. (Mgr.Fialová) Nutričně-epidemiologická problematika dětského stravování Specifika stravování dětí z hlediska vlivu na jejich zdraví – reálný stav, praktické zkušenosti, možnosti hodnocení 23.5. (prof. Derflerová Brázdová) Přehled hlavních chyb a zdrojů nepřesností při nutričně-epidemiologických hodnoceních 30.5. Test Výuka začíná 19.2. a končí 1.6..