1 M L É K O © Biochemický ústav LF MU (V.P.) 2009 2 Mléko 2*6 kj/JOOaU * složeni': bílkoviny — /care in -j /akt osa laktalbumin > 4}2*°/0 v lakéoa/ohufin J 3.5~%^ tuk N soli vitaminy { voda) 4~0~/&~D-CjQlaktopyranosyl-- 2) -gluko pyranos a /aš?Okrdt vyffi' komc*HkrQC4, cukru 3 4 5 lipasa amylasa -fosfafrafa peroxidasa katafasa raň thi/9 oxidasa aldehyd oxidasa v* /elmi málo Cu ^ fh V' Oj 2 % 6 7 Mateřské mléko : kravské wUko .- / bílkoviny kase i tru) sX2-3krái zředit ^ f /aké&sy a přisladit * (t Cys^ f Met) ář nixŕsYch "FA ř mifferdhích fdteU J\ílóko^ Š&OlTLSkÓ kravsko rozdíly Voda Bílkoviny Lipidy Sacharidy Popel f~4o(i) 87,5 % 1,0—1,5 3,0-4,0 0,3-7,5 0,2 87,0 % 3,0-4,0 3,5-5,0 4,5-5,0 0,75 | u krávy f u člověka | u krávy 8 9 Cm^diky prechod As Sb 3i -pb 2/7 Fe Cu do mléka. eíhanol sulfonamidy antibiotika. ^/nČkt&ieĹJ jaAt cyloty morfiu j. ctíkafaicfyj íňsek ti c t d a / /ttíkh^f 4 io 11