nutriční terapeut podzimní semestr 1. Obecná epidemiologie – proces šíření nákazy. 2. Obecná epidemiologie – preventivní + represivní protiepidemická opatření. 3. Bakteriální alimentární nákazy – salmonelóza, kampylobakterové infekce, yersinióza, bacilární úplavice. 4. Listerióza. 5. Virové alimentární nákazy. 6. Alimentární intoxikace. 7. Parazitární nákazy alimentárního původu – toxoplasmóza, amébóza, giardióza, téniózy. 8. Parazitární nákazy alimentárního původu – trichinelóza, trichurióza, askaridóza, enterobióza. 9. Bakteriální respirační nákazy, tuberkulóza. 10. Virové respirační nákazy. 11. Hygienické požadavky na nemocniční stravovací provoz. 12. Terénní cvičení: Kontrola protiepidemického režimu v nemocničním stravovacím provozu. Stěry z prostředí stravovacího zařízení k laboratornímu zpracování 13. Hodnocení výsledků stěrů z prostředí nemocničního stravovacího provozu 14. Test 15. Zápočet