Okruhy ke zk z předmětu Technologie potravin Technologie zpracování mléka: Ø Složení mléka Ø Rozdělení mléka dle tučnosti Ø Tuky v mléce Ø Bílkoviny v mléce Ø Sacharidy v mléce Ø Minerální látky v mléce Ø Vitaminy v mléce Ø Odstřeďování mléka Ø Metody tepelného ošetření mléka Ø Výroba sušeného mléka Ø Výroba másla Ø Kysané mléčné výrobky Ø Dietetické účinky bakterií mléčného kvašení Technologie zpracování masa: Ø Definice masa Ø Složení masa (složky masa) Ø Intramuskulární tuk Ø Extraktivní látky Ø Vlastnosti masa Ø Intravitální vlivy na jakost masa Ø Jatečné opracování masa Ø Posmrtné změny v mase Ø Údržnost masa Ø Mechanicky separované maso Ø Vnitřní struktura masných výrobků Ø Suroviny a aditiva v masných výrobcích Ø Tepelné opracování masa a masných výrobků