Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 with the tag: riziko
Related tags:
Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 with the tag: riziko
- Inhalace mořského spreje obsahujícího brevetoxiny může způsobit otravu
Aktualita z informačního portálu bezpečnosti potravin
1 user, first 10/3/2022, Aleš Peřina, bookmarks, people - Koronavirus: stanovisko SZÚ Praha k přenosu pitnou vodu
Koronavirus se pitnou vodou nepřenáší. Odkat na pdf soubor.
1 user, first 2/3/2020, Aleš Peřina, bookmarks, people - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch: Reklama nemá ukazovat alkohol jako součást běžného, šťastného života 1 user, first 2/3/2020, Aleš Peřina, bookmarks, people
- Potravinové doplňky proti bolesti kloubů jsou nevhodné pro určité skupiny populace
Byly zjištěny nežádoucí účinky doplňků stravy obsahujících glukosmanin nebo chondroitin sulfát. Byly prokázány gastroinstinální nebo alergické obtíže. Vnímavé skupiny populace (alergici, diabetici, těhotné ženy) by neměly tyto doplňky stravy konzumovat a lékař by měl být schopen poskytnout radu.
1 user, first 28/6/2019, Aleš Peřina, bookmarks, people - Další doplněk stravy s nepovolenou látkou
Potravinářská inspekce zjistila doplněk stravy obsahující nepovolené farmakologicky účinné látky sildenafil. Sildenafil je léčivo určené pro léčbu erektilních dysfunkcí. U predisponovaných osob může užití tohoto volně dostupného výrobku způsobit ischemické poruchy v tkáních.
1 user, first 8/3/2019, Aleš Peřina, bookmarks, people - Revidovaný bezpečný příjem 3- monochlorpropandiolu (3-MCPD) v rostlinných olejích a v potravinách
Látka 3-MCPD se vyskytuje také v kojenecké výživě, zde má původ v přítomnosti rostlinných olejů po rafinaci. Jelikož je kojenecká výživa u nekojených dětí jediným potravinovým zdrojem, jsou nekojené děti vystaveny mírně zvýšenému přívodu 3-MPCD. Látka je genotoxická, karcinogenní a toxická pro ledviny.
1 user, first 18/2/2019, Aleš Peřina, bookmarks, people - Consumer perception versus scientific evidence about health benefits and safety risks from fish consumption | Cambridge Core 1 user, first 19/9/2016, Aleš Peřina, bookmarks, people