angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Dialektická behaviorální terapie (DBT)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

    Datum a čas konání:
    20. února 2020, 8.00 – 12.00 hodin.
    Místo konání:
    Klubovna Psychiatrické kliniky LF MU a FN Brno, budova G, 2. Podlaží, Jihlavská 20, 625 00 Brno.
    Přednášející:
    Mgr. Pavla Linhartová, Ph.D. a Mgr. Adéla Látalová.

    Stručné představení DBT:
    Dialektická behaviorální terapie (DBT) je psychoterapeutický program založený Marshou M. Linehanovou, specificky navržený pro pacienty se závažnými poruchami regulace emocí a pro pacienty, kteří jsou chronicky suicidální a sebepoškozují se. DBT vychází z biosociální teorie, která předpokládá, že na vzniku poruch osobnosti se podílí biologická zranitelnost jedince (zvýšená emoční citlivost a reaktivita) a vliv znehodnocujícího prostředí, ve kterém jedinec vyrůstá. Základními prvky DBT terapie jsou individuální terapie, trénink dovedností ve skupině (všímavost, tolerance stresu, emoční regulace, efektivita v mezilidských vztazích), telefonický koučink a intervize terapeutů.

    Náplň kurzu:
    V první části kurzu bude představena hraniční porucha osobnosti jako pervazivní porucha regulace emocí, biosociální teorie vzniku hraniční poruchy osobnosti a základy samotné dialektické behaviorální terapie. Druhá část kurzu bude s využitím praktických cvičení věnována využití DBT v péči o pacienty mimo přímou psychoterapeutickou práci, a sice zejména komunikaci s pacienty a vyhodnocení rizika suicidálního chování.

    Způsob ukončení:
    Kurz bude ukončen písemným testem formou kombinace uzavřených a otevřených otázek. Po úspěšném absolvování kurzu bude účastníkům uděleno „Potvrzení o absolvování kurzu DBT“.

    Cílová skupina:
    Kurz je určen primárně pro pracovníky CDZ Brno, který je složený z lékařů-psychiatrů, psychologů, psychiatrických sester, sociálních pracovníků a peer konzultantů (pracovník s vlastní zkušeností s duševním onemocněním).

Celková cena: 1 000 Kč vč. DPH