angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Interkulturní pedagogika a kulturně sensitivní vzdělávání / Intercultural pedagogy and culturally sensitive learning

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Bližší informace naleznete zde: https://www.ped.muni.cz/czv/nabidka-kurzu.

    Charakteristika programu:
    Účastníci kurzu se seznámí s pedagogickými přístupy podporující smysluplnou interakci domácích a zahraničních studujících ve výuce. Účastníci se zdokonalí v dovednostech, jak strukturovat a facilitovat interkulturní komunikaci a práci ve skupinách s cílem usnadnit integraci studujících a posílit jejich vztah k diverzitě.

    The course is open to English speaking participants and focuses on pedagogical approaches supporting intercultural interaction of home and international students in the classroom by engaging diversity across the curriculum and teaching content. The participants will improve their skills in structuring and facilitating classroom interactions and group dynamics that foster students' engagement with diversity and support their intercultural development.

    Požadované předpoklady uchazeče:
    Kurz je určen pro studující v doktorských studijních programech a akademické zaměstnance z univerzit v ČR i mimo ČR.

    Obsahový plán kurzu:
    Interkulturní pedagogika v teorii: smysluplná interakce v interkulturním prostředí, příležitosti pro reflexi a kulturní uvědomění. Interkulturní pedagogika v praxi: facilitace interkulturní interakce studentů, potíže a překážky v interkulturní interakci studentů, posilování tolerance k nejistotě, práce s mikro-agresí a předsudky.

    Intercultural Pedagogy Theory: purposeful interaction, opportunities for reflection and perspective taking. Practicing Intercultural Pedagogy: anxiety thresholds and discomfort in students' interactions, developing students' tolerance for ambiguity, managing students' interactions, responding to micro-aggressions and biases.

    Garant kurzu: Mgr. Zdeněk Janík, M.A., Ph.D.

    Lektor kurzu: Mgr. Zdeněk Janík, M.A., Ph.D.

    Délka kurzu: 2 hodiny

    Termín a místo konání kurzu: 29. 11. 2022 od 9.00 do 11.00 – učebna 70 (Poříčí 31a, budova CVIDOS, 1. nadzemní podlaží)

    Průběh kurzu a způsob jeho ukončení: Ústní zpětná vazba na konci semináře.

    Termín podání přihlášky: do 22. 11. 2022 formou provedení objednávky v OC MU

    Počet uchazečů: max. 15

    Poznámka: Kurz není akreditován.

    Účastnický poplatek je hrazen z projektu, který je financován z příspěvku MŠMT (Ukazatel I) poskytnutý MU z Programu na podporu strategického řízení vysokých škol (dále jen PPSŘ) pro roky 2022-2025.

Celková cena: 0 Kč vč. DPH