angličtinaPřihlášení do IS MU

Zdravotní TV s pomůckami a využitím metody Pilates – jaro 2023

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Akreditace MŠMT v rámci DVPP č. j. 6154/2022-2-301
Kdy a kde:
21. dubna 2023 14:00 – 19:00 hodin
(6 vyučovacích hodin + přestávky)
Fakulta sportovních studií, velká tělocvična Pod Hradem, Údolní 3, Brno
Program a cíl:

Teoretický základ – tělesný pohyb a jeho funkce, anatomicko – fyziologické základy kompenzačních cvičení, dýchací a nervový systém, optimální držení těla, posturální vady a svalová dysbalance, charakteristika fascií.

Praktický základ - metodické a didaktické zásady zdravotního cvičení, druhy strečinkových i posilovacích metod, principy správného dýchání, držení těla a nácvik správných pohybových stereotypů, zapojení svalů hlubokého stabilizačního systému, fasciallift – trénink fasciální sítě, principy zapojování dlouhých myofasciálních řetězců v různých rovinách. Následné využití cvičebních pomůcek (overball, fitball, pěnové válce – foam roller, ručníky/copy, balanční úseče, ruberrbandy) s využitím metody Pilates.

Cílem vzdělávací akce je seznámení s principy zdravého pohybu a dýchání v rámci zdravotní tělesné výchovy s využitím pomůcek. Osvojit si návyky správných pohybových stereotypů, aktivace hlubokého stabilizačního systému a prevenci posturálních vad.

Lektoři:
Mgr. Alena Pokorná, Ph.D.
Mgr. Alena Kostelníková
Doklad o absolvování:
Osvědčení o absolvování akreditovaného kurzu s neomezenou platností
Cena:
1.300,- Kč
Kontakt:
czv@fsps.muni.cz

Pro účely vystavení Osvědčení uveďte, prosím, do poznámky u přihlášky vaše datum narození.

Pro objednání je účastník povinen se seznámit s pravidly BOZP a PO.

Objednáním potvrzuji, že jsem se seznámil/a s aktuálními vládními opatřeními na níže uvedených webových stránkách COVID PORTÁL a budu je dodržovat po celou dobu mého cvičení v prostorách Fakulty sportovních studií: Posilovny, venkovní posilovny, sportovní centra, venkovní sportoviště . Covid Portál (gov.cz).

  • Zdravotní TV s pomůckami a využitím metody Pilates

    Cílem vzdělávací akce je seznámení s principy zdravého pohybu a dýchání v rámci zdravotní tělesné výchovy s využitím pomůcek. Osvojit si návyky správných pohybových stereotypů, aktivace hlubokého stabilizačního systému a prevenci posturálních vad.
    • Fakulta sportovních studií
    Vyučující

    Osnova
    Teoretický základ – tělesný pohyb a jeho funkce, anatomicko – fyziologické základy kompenzačních cvičení, dýchací a nervový systém, optimální držení těla, posturální vady a svalová dysbalance, charakteristika fascií. Praktický základ - metodické a didaktické zásady zdravotního cvičení, druhy strečinkových i posilovacích metod, principy správného dýchání, držení těla a nácvik správných pohybových stereotypů, zapojení svalů hlubokého stabilizačního systému, fasciallift – trénink fasciální sítě, principy zapojování dlouhých myofasciálních řetězců v různých rovinách. Následné využití cvičebních pomůcek (overball, fit ball, pěnové válce – roller, ručníky, copy, balanční úseče, ruberrbandy) s využitím metody pilates.
    Omezení zápisu do předmětu
    Předmět si smí zapsat nejvýše 25 stud.
    Jiné omezení: minimální počet studentů přihlášených do seminární skupiny je 12
    Informace učitele

Celková cena: 1 300 Kč vč. DPH