angličtinaPřihlášení do IS MU

Vitality flossing

Tato nabídka není nyní v prodeji.

odborný vzdělávací kurz
Kdy a kde:
sobota 17. června 2023
od 09:00 do 17:30 hodin (pauza na oběd)
Fakulta sportovních studií, Univerzitní kampus Bohunice, Kamenice 5, 625 00 Brno, E34/225
Kvalifikační předpoklady cílové skupiny:

Kurz je určen pro fyzioterapeuty, lékaře a další zdravotnické pracovníky. Je vhodný také pro specialisty z oblasti sportu, kteří se zabývají péčí o pohybový aparát sportovců a mají v rámci přípravy na svou profesi složenou zkoušku z anatomie. Studenti uvedených oborů se mohou kurzu účastnit, pokud již zkoušku z anatomie složili.

Anotace kurzu:

VITALITY FLOSSING je nový terapeutický koncept, který se zaměřuje na terapii bolestivých stavů kloubů a měkkých tkání díky kompresi ošetřovaného segmentu pohybového aparátu. Potřebná komprese vznikne specifickým omotáváním postiženého místa elastickými Flossband páskami. Díky této kompresi je možné dosáhnout velmi rychlého terapeutického efektu.

Autorem konceptu je americký fyzioterapeut a Crossfit trenér Dr. Kelly Starrett. Ve spolupráci s předním experty z oblasti sportovní fyzioterapie, sportovních tréninků a společnosti ARTZT GmbH metodu dále vylepšují a rozvíjí německý fyzioterapeut, osteopat a pohybový specialista Sascha Seifert a německý atletický trenér a výzkumný pracovník v oblasti sportovního tréninku Dominik Suslik.

Obsah kurzu:
Blok I: Úvod do Vitality Flossing
Blok II: Flossing-techniky pro dolní končetinu (klouby - koleno, kotník, kyčel a měkké tkáně - lýtko a stehno)
Blok III: Flossing-techniky pro horní končetinu (klouby - zápěstí, loket, rameno a měkké tkáně - předloktí, paže), flossing - techniky pro hrudník
Blok IV: Cross Mobilita - aktivní a pasivní mobilizační techniky s a bez pomůcek /swing, trakce, gapping,komprese, neuro-cvičení/
Lektor:
PhDr. Michal Peroutka, certifikován držiteli autorských práv jako výhradní lektor pro ČR a SR.
Výuka probíhá podle osnov stanovených držiteli autorských práv.
Ostatní:
Sadu Flossbandů potřebných pro výuku každému účastníkovi zapůjčíme.
Absolventi kurzu mají možnost nakupovat Flossbandy pro svou práci se slevou. Informace o slevách se dozvíte od lektora během kurzu.
Výstupem kurzu je Certifikát.
Cena:
3.900,- Kč

Celková cena: 3 900 Kč vč. DPH