angličtinaPřihlášení do IS MU

Kurz Efektivnější pedagogická komunikace: Jak navázat a udržet kvalitní kontakt s každým dítětem? (JS2024)

Tato nabídka není nyní v prodeji.

Charakteristika kurzu:
Cílem kurzu je prohloubit porozumění a aplikaci principů efektivní pedagogické komunikace při vedení malých týmů (třídy, kroužku). Zaměříme se na porozumění základním lidským potřebám a jejich odrazu v komunikaci vycházející z poznatků Video tréninku interakcí. Zjištěné specifika pak každý účastník aplikuje v komunikaci s rodiči a žáky (dětmi).

Požadované předpoklady uchazeče:
Kurz je vhodný pro učitele v MŠ a ZŠ, asistenty pedagoga v MŠ a ZŠ a chůvy v dětské skupině. Je vhodný také pro pedagogy volného času nebo vychovatele.

Profil absolventa:
Absolvent kurzu zkvalitní své interakce v pedagogickém procesu. Bude schopen efektivněji používat nástroje neverbální a verbální komunikace.

    Garant kurzu: Mgr. et Mgr. Lucie Grůzová, Ph.D.

    Lektoři kurzu: Mgr. Martina Brajerčíková; Mgr. et Mgr. Lucie Grůzová, Ph.D.

    Délka kurzu: dvoudenní on-line kurz (celkem 6 vyučovacích hodin)

    Termín a místo konání kurzu:
    24. 5. a 31. 5. 2024 vždy od 15.00 do 18.00

    Obsahový plán kurzu:
    1. 1. Interakce jako základní kámen komunikace (VTI) - proč je důležité se zaměřit na miniaturní prvky komunikace.
    2. Pedagogicko-psychologický základ, práce se svými emocemi a potřebami a emocemi a potřebami dětí a rodičů, prvky efektivní intersubjektivní komunikace.
    3. Vlastní práce a zaměření se na své interakce - rozbor práce s dítětem.
    4. Jak vést tripartitu (trojlístek), komunikace s rodiči - žák (dítě), učitel, rodič.

    Průběh kurzu a způsob jeho ukončení: Účastníci kurzu budou během kurzu plnit úkoly a provedou analýzu vlastní videonahrávky (nejlépe s dítětem). V závěru bude obsah kurzu zhodnocen prostřednictvím evaluačního dotazníku. Absolventi kurzu obdrží vytištěné osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání.

    Cena kurzu: Účastnický poplatek je hrazen z projektu, který je financován z příspěvku MŠMT (Ukazatel I) poskytnutý MU z Programu na podporu strategického řízení vysokých škol (dále jen PPSŘ) pro roky 2022-2025.

    Termín podání přihlášky: PRODLOUŽENO do 12. 5. 2024

    Počet uchazečů: min. 10, max. 20

    UPOZORNĚNÍ:
    Přihlášení na kurz probíhá formou provedení objednávky kurzu v OC MU. Objednávku kurzu provádí sám zájemce na svou osobu.

    Zájemci, kteří nejsou absolventi MU, uvedou v objednávce do kolonky Poznámka místo narození, příp. i rodné příjmení (z důvodu vystavení osvědčení).

Celková cena: 0 Kč vč. DPH