MNPX1044 Praxe IV

Lékařská fakulta
jaro 2016
Rozsah
0/0/2. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
Mgr. Jana Spáčilová (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Garance
MVDr. Halina Matějová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
St 7:00–12:00 A21/327 - Sekretariát, Čt 7:00–12:00 A21/327 - Sekretariát
Předpoklady
MNPX0943 Praxe III
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením ve zdravotnickém zařízení FN Brno – pracoviště dětské medicíny, Obezitologická poradna, Diabetologická poradna, MOÚ Brno, MOÚ - poradna zdravé výživy (poradenství a přednášková činnost pro veřejnost, asistence KBT obezity dospělého věku ), CDOZS – poradna výživy pro děti a laktační poradna.
Osnova
  • Náslechy a samostatné konzultace pacientům, sběr dat pro kazuistický seminář
Literatura
  • International dietetics and nutrition terminology (IDNT) reference manual : standardized language for the nutrition care process. 4th ed. Chicago: Academy of Nutrition and Dietetics, 2013, iv, 427. ISBN 9780880914673. info
  • KOHOUT, Pavel. Dokumentace a hodnocení nutričního stavu pacientů. 1. vyd. v nakl. Forsapi. Praha: Forsapi, 2011, 57 s. ISBN 9788087250129. info
  • ASPDEN, William. Practical skills in food science, nutrition and dietetics. Harlow, Essex: Pearson Education Limited, 2011, xv, 515. ISBN 9781408223093. info
  • POLICAR, Radek. Zdravotnická dokumentace v praxi. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010, 223 s. ISBN 9788024723587. URL info
  • HOLLI, Betsy B. Communication and education skills for dietetics professionals. Edited by Betsy B. Holli. 5th ed. Philadelphia: Wolters Kluwer Health/Lippincott Williams & Wilkins, 2009, xiv, 396. ISBN 9780781774345. info
Výukové metody
praxe
Metody hodnocení
zápočet
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2012, jaro 2013, jaro 2014, jaro 2015, jaro 2017, jaro 2018, jaro 2019, jaro 2020, jaro 2021, jaro 2022, jaro 2023, jaro 2024.