MPVP0731p Nutrition in Prevention I

Faculty of Medicine
Autumn 2005
Extent and Intensity
1/0/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (lecturer), MVDr. Halina Matějová (deputy)
Guaranteed by
prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
  • Health Sciences (programme LF, N-SZ, specialization Teaching Specialization Human Alimentation)
Course objectives (in Czech)
Předmět zaměřený na vztah výživy a zdraví, zvláštní výživy v etiologii a prevenci infekčních i neinfekčních nemocí s hromadným výskytem. .
Syllabus (in Czech)
  • Výživa děti.
  • Výživa těhotných a kojících žen.
  • Výživa ve stáří.
  • Alternativní směry ve výživě.
  • Výživa sportovců.
  • Výživové chování.
  • Chuťové a potravinové preference.
  • Rizikové faktory kardiovaskulárních nemocí.
  • Rizikové faktory hypertenze.
  • Rizikové faktory osteoporózy.
  • Rizikové faktory obezity.
  • Rizikové faktory bronchopulmonálního karcinomu.
  • Rizikové faktory kolorektálního karcinomu.
  • Rizikové faktory závislostí.
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.
The course is also listed under the following terms Autumn 2003, Autumn 2004, Autumn 2006, Autumn 2007, Autumn 2008, Autumn 2009, Autumn 2010.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2005, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2005/MPVP0731p