POSPÍŠIL, Ivo. Neskol'ko zamečanij po povodu peripetij vosprijatija russkoj literatury v češskoj i slovackoj srede. Russkij jazyk kak inoslavanskij. Sovremennoje izučenije russkogo jazyka i russkoj kuĺtury v inoslavjanskom okruženii. Beograd: Slavističko društvo Srbije, Neuveden, vyp. III, s. 16-29. ISSN 1821-3146. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Neskol'ko zamečanij po povodu peripetij vosprijatija russkoj literatury v češskoj i slovackoj srede
Název anglicky Central Europe and the Slavs Russia and Central Europe
Autoři POSPÍŠIL, Ivo (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Russkij jazyk kak inoslavanskij. Sovremennoje izučenije russkogo jazyka i russkoj kuĺtury v inoslavjanskom okruženii, Beograd, Slavističko društvo Srbije, 2011, 1821-3146.
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor Písemnictví, masmedia, audiovize
Stát vydavatele Srbsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/11:00061259
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky střední Evropa a Slované; Rusko a střední Evropa; specifikum česko-ruských a slovensko-ruských literárních vztahů; česká Hassliebe
Klíčová slova anglicky Central Europe and the Slavs; Russia and Central Europe; the specific features of Czech-Russian and Slovak-Russian literary relations; the Czech Haßliebe
Štítky RIV - zkontrolováno, rivok
Změnil Změnil: Martin Svora, učo 9684. Změněno: 15. 4. 2013 02:37.
Anotace
Avtor nastojaščej stat'i, opirajas' na svoi issledovanija otnositel'no Rossii i Central'noj Jevropy i češsko-russkich i slovacko-russkich literaturnych svjazej, pytajetsja illjustrirovat' peripetii razvitija etich otnošenij, ich specifiky v prošlom i nastojaščem s učetom sovremennogo etapa i vidnych lic, kotoryje rešajuščim obrazom vozdejstvovali na charakter dannych otnošenij.
Anotace česky
Autor přítomné stati se opírá o svoje výzkumy Ruska a střední Evropy a česko-ruských a slovensko-ruských literárních vztahů, snaží se ilustrovat peripetie vývoje těchto vztahů, jejich specifikum v minulosti a přítomnosti a bere v úvahu současné stadium a významné postavy, jež rozhodujícím způsobem ovlivňovaly jejich charakter.
Anotace anglicky
The author of the present article with regard to his research concerning Russia and Central Europe and the Czech-Russian and Slovak-Russian literary relations tries to illustrate several peripetias of their development and their specific features with regard to their contemporary stage and the personalities who crucially influenced its character.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 02:00