KOĎOUSKOVÁ, Hedvika, Petra KUCHYŇKOVÁ a Anna LESHCHENKO. Energetická bezpečnost asijských zemí a Ruské federace. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012, 420 s. ISBN 978-80-210-6011-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Energetická bezpečnost asijských zemí a Ruské federace
Název anglicky Energy Security of Asian Countries and the Russian Federation
Autoři KOĎOUSKOVÁ, Hedvika (203 Česká republika, garant, domácí), Petra KUCHYŇKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Anna LESHCHENKO (804 Ukrajina, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, 420 s. 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14230/12:00062043
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
ISBN 978-80-210-6011-1
Klíčová slova česky Rusko; Asie; Čína; Indie; Japonsko; energetická bezpečnost; energetická politika; strategický a tržní přístup
Klíčová slova anglicky Russia; Asia; China; India; Japan; energy security; energy policy; strategic and market approach
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Martina Dvořáková, učo 180818. Změněno: 18. 2. 2013 15:29.
Anotace
Publikace „Energetická bezpečnost asijských zemí a Ruské federace“ je rozdělena do dvou částí. První z nich komplexně hodnotí nástup nových spotřebitelů (Číny a Indie) na světové trhy se zdroji energie, aktéry a charakteristické rysy jejich energetických politik a reakci Japonska, tradičního asijského spotřebitele, na růst nových konzumentů. Druhá část poskytuje ucelený rozbor ruského sektoru energetiky, představuje klíčové aktéry a konečně analyzuje význam sektoru energetiky v Rusku jak z ekonomického, tak politického hlediska. Mimořádný důraz je kladen na evropskou dimenzi ruské energetiky. V neposlední řadě je prostor věnován energetické politice Číny a Ruska vůči dalším aktérům, kaspickými producenty počínaje a Ukrajinou a Běloruskem konče.
Anotace anglicky
„Energy Security of Asian Countries and the Russian Federation“ is divided into two main parts. The first one evaluates actors, policies and market positions of the emerging consumers of China and India as well as Japanese response to the growth of the new consumers. The second one introduces key actors of Russia’s energy sector and analyzes its importance from both political and economic point of view. Special emphasis is given to the European dimension of Russian energy policy. The book also deals with the Russian and Chinese policies towards other countries, such as Belarus, Ukraine or the producers of the Caspian region.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/15.0221, interní kód MUNázev: Inovace výuky na FSS MU - Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (Akronym: Inovace výuky na KMVES)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace výuky na FSS MU - Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 24. 9. 2024 18:43