FIALOVÁ, Ilona, Dagmar OPATŘILOVÁ a Lucie PROCHÁZKOVÁ. Somatopedie. Texty k distančnímu vzdělávání. Brno: Paido, 2012, 222 s. Učební texty. ISBN 978-80-7315-233-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Somatopedie. Texty k distančnímu vzdělávání.
Název česky Somatopedie. Texty k distančnímu vzdělávání.
Název anglicky Education of Pupils with Physical Disability. Texts for Distance Education
Autoři FIALOVÁ, Ilona, Dagmar OPATŘILOVÁ a Lucie PROCHÁZKOVÁ.
Vydání Brno, 222 s. Učební texty, 2012.
Nakladatel Paido
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7315-233-8
Klíčová slova česky obor somatopedie; osoba s tělesným postižením; osoba se zdravotním znevýhodněním; raná péče; předškolní vzdělávání; základní vzdělávání; střední vzdělávání; profesní příprava; pracovní uplatnění
Klíčová slova anglicky education of pupils with physical disability; person with physical disabilities; person with chronic disease; early intervention; pre-school education; primary education; secondary education; vocational training; job placement
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Ilona Fialová, Ph.D., učo 1640. Změněno: 23. 2. 2013 16:19.
Anotace
Studijní materiál je určen pro studenty oboru speciální pedagogika, kteří se zabývají problematikou osob s tělesným postižením a se zdravotním znevýhodněním. Odborná publikace se zabývá teoretickými východisky oboru somatopedie a edukací osob od raného věku až po profesní přípravu a pracovní uplatnění. Text je speciálně strukturovaný a klade si za cíl vést studenty k vlastní aktivitě a motivaci ke studiu oboru.
Anotace anglicky
Study material is intended for students of special education, who deal with issues of people with physical disability and chronic disease. The professional publication deals with theoretical background of education of individuals with physical disability and education of them from early age to vocational training and job placement. The text is specifically structured and aims to guide the students to their own activity and motivation to study the field.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 01:49