HRICOVÁ, Lenka a Jana KABELÁČOVÁ. Vzdělávání žáků se souběžným postižením více vadami. In Opatřilová, D., Vítková, M. et al. Faktory úspěchu ve vztahu k inkluzivnímu vzdělávání u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami I. Factors of success in context with inclusive education of pupils with special educational needs I. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. s. 191-201. ISBN 978-80-210-5995-5. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vzdělávání žáků se souběžným postižením více vadami
Název česky Vzdělávání žáků se souběžným postižením více vadami
Název anglicky Education of Pupils with Multiple Disabilities
Autoři HRICOVÁ, Lenka a Jana KABELÁČOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, Opatřilová, D., Vítková, M. et al. Faktory úspěchu ve vztahu k inkluzivnímu vzdělávání u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami I. Factors of success in context with inclusive education of pupils with special educational needs I. od s. 191-201, 11 s. 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-5995-5
Klíčová slova česky výchova a vzdělávání žáků se souběžným postižením více vadami; hluchoslepota; mozková obrna; kochleární implantát; NSG sonda; úprava prostředí; budování komunikace; školské zařízení; speciální třída; režim dne; osobní asistence
Klíčová slova anglicky education of pupils with multiple disabilities; deafblindness; cerebral palsy; cochlea implant; sonda nasogastrica; arrangement of environment; creation of communication; educational institution; special class; day regime; personal assistance
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Lenka Hricová, Ph.D., učo 79581. Změněno: 28. 1. 2013 11:32.
Anotace
Kapitola se zaměřuje na problematiku vzdělávání žáků se souběžným postižením více vadami. Konkrétně poukazuje, na příkladu podrobně rozpracované kazuistiky žáka s duálním smyslovým postižením (hluchoslepotou) a dalšími postiženími, na průběh výchovně vzdělávacího procesu, na jeho výsledky a na jeho další směřování a cíle.
Anotace anglicky
The chapter focuses on the topic of education of pupils with more disabilities. It offers a thorough case study of a pupil with dual sensory impairment (deafblindness) and further disabilities. The case study describes the process of education and its outcomes, further plans and goals.
Návaznosti
MUNI/A/1021/2010, interní kód MUNázev: Inkluzivní vzdělávání se zřetelem na věkové skupiny a druhy postižení (Akronym: IVZVSDP)
Investor: Masarykova univerzita, Inkluzivní vzdělávání se zřetelem na věkové skupiny a druhy postižení, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 22:34