POSPÍŠIL, Ivo. Istorija brněnskoj slavistiki v perepiske i ličnych dokumentach (izbrannyje glavy). Slavica Litteraria. Brno: Masarykova univerzita, 2012, roč. 15, Suppl. 2, s. 129-146. ISSN 1212-1509.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Istorija brněnskoj slavistiki v perepiske i ličnych dokumentach (izbrannyje glavy)
Název česky Dějiny brněnské slavistiky v korespondenci a osobních dokumentech (vybrané kapitoly)
Název anglicky History of the Brno Slavonic studies in correspondence and personal documents (selected chapters)
Autoři POSPÍŠIL, Ivo (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Slavica Litteraria, Brno, Masarykova univerzita, 2012, 1212-1509.
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor Písemnictví, masmedia, audiovize
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/12:00063378
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky osobní dokumenty A. Vrzala S. Vilinského J. Horáka a R. Jakobsona v Brně; Masarykova univerzita; brněnské archívy a Moravská zemská knihovna
Klíčová slova anglicky personal documents of A. Vrzal S. Vilinsky J. Horák and R. Jakobson in Brno; Masaryk University; Brno archives and Regional Library
Štítky RIV - zkontrolováno, rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Vendula Hromádková, učo 108933. Změněno: 7. 4. 2013 22:15.
Anotace
Avtor nastojaščej statji, opirajas na svoji issledovanija I uže opublikovannye materialy, na etot raz v sžatom I sintezirovannom vide analizuet korrespondenciju i ličnye dokumenty neskolkich slavistov, kotorye rabotali v Brno ili naposredstvenno v brnenskom Universitete im. Masarika, a imenno A. Vrzala, S. Vilinkogo, J. Goraka, I R. Jakobsona. Avtor ukazyvaet na tri mesta, svjazannye s chraneniem etich dokumentov: Moravskij oblastnoj archive, Moravskuju oblastnuju biblioteku i Archiv Univerciteta im. Masarika.
Anotace česky
Autor přítomného článku analyzuje korespondenci a osobní dokumenty několika slavistů, kteří pracovali v Brně nebo přímo na Masarykově univerzitě, a to A. Vrzala, S. Vilinského, J. Horáka a R. Jakobsona s odkazem na vlastní výzkum a již publikované materiály, tentokrát v zhuštěné a syntetizované podobě. Ukazuje na tři místa, kde se tyto dokumenty uchovávají: Moravský zemský archív, Moravskou zemskou knihovnu a Archív Masarykovy univerzity.
Anotace anglicky
The author of the present article analyzes the correspondence and personal documents of several slavists who worked in Brno or directly at Masaryk University: A. Vrzal, S. Vilinsky, J. Horák and R. Jakobson with reference to his own research and already published materials, this time in condensed and synthetized form. He shows the three places where the documents has been kept: The Moravian Regional Archives, The Moravian Regional Library and The Archives of Masaryk University.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 10:15