VÍTKOVÁ, Marie a Danuta BEDNARSKA. Využití modifikované Metody dobrého startu u žáků v základní škole speciální. In Vítková, M., Friedmann, Z. (eds.). Profesní orientace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Professional Orientation of Students with Special Educational Needs. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Education of Students with Special Educational Needs. 2012. ISBN 978-80-7315-231-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití modifikované Metody dobrého startu u žáků v základní škole speciální
Název česky Využití modifikované Metody dobrého startu u žáků v základní škole speciální
Název anglicky Utilization of Modified Good Start Method for Pupils in Special Schools
Autoři VÍTKOVÁ, Marie a Danuta BEDNARSKA.
Vydání Vítková, M., Friedmann, Z. (eds.). Profesní orientace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Professional Orientation of Students with Special Educational Needs. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Education of Students with Special Educational Needs. 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7315-231-4
Klíčová slova česky žák s mentálním postižením; žák se se souběžným postižením více vadami; Metoda dobrého startu
Klíčová slova anglicky pupils with intellectual disabilities; pupils with multiple disabilities; Good Start method
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: prof. PhDr. Marie Vítková, CSc., učo 1615. Změněno: 24. 2. 2013 10:13.
Anotace
V příspěvku je představena Metoda dobrého startu tentokrát v netradičním pojetí s využitím u žáků s mentálním postižením a souběžným postižením více vadami. V úvodu je metoda charakterizovaná, jsou popsány její zásady a cíle, pozornost je věnována zejména struktuře cvičení a její modifikaci. Ve výzkumném projektu jsou charakterizováni čtyři žáci ze základní školy speciální, kteří pracují již delší dobu pod MDS. Popsáno je pět lekcí, které absolvovali a v závěru je uvedeno jejich vyhodnocení, doplněné obrazovou přílohou realizovaných aktivit.
Anotace anglicky
The article presents the Good Start Method in an original context, when being used with pupils with intellectual and multiple disabilities. In the beginning we introduce the method and summarize its rules and aims. We focus namely on the structure of exercises and its modification. The research describes four pupils at a special school educated according to the Good Start method for a longer period of time. We describe five lessons they attended and their analysis and evaluation. Pictures illustrating activites which were carried out are added as well.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 18:34