PAWERA, Lukáš a Petr SLÁDEK. REMOTE LABORATORIES - NEW TRENDS. Online. JTIE-JOURNAL OF TECHNOLOGY AND INFORMATION EDUCATION. Olomouc: Univerzity Palackého v Olomouci, 2011, roč. 3, č. 1, s. 271-274. ISSN 1803-537X. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název REMOTE LABORATORIES - NEW TRENDS
Název česky Vzdálené laboratoře - nové trendy
Autoři PAWERA, Lukáš (203 Česká republika, garant, domácí) a Petr SLÁDEK (203 Česká republika, domácí)
Vydání JTIE-JOURNAL OF TECHNOLOGY AND INFORMATION EDUCATION, Olomouc, Univerzity Palackého v Olomouci, 2011, 1803-537X.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/11:00063578
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky vzdálené laboratoře; praktikum; polovodičové prvky
Klíčová slova anglicky remote laboratories; exercise; seminocondutor devices
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 12. 4. 2013 16:00.
Anotace
Remote laboratories, i.e., laboratory which access is mediated via the PC and the Internet, represent one of the unusual opportunities of today's applications of Internet and computer technology. Their goal is not to replace the classic experiment, but to provide an existing physical experiment to someone who has no, for whatever reason, the possibility of making a classic experiment in his own laboratory. The important thing is that remote laboratory enable access to real experiments and does not represent simulation, or modeled physical phenomenon, or recording. Control of the experiment, measurement and data recording are done remotely. The remote control is made by the web pages accessible through the user’s PC connected to Internet. In our paper we present new possibility of the interface between several classic experiments and one server.
Anotace česky
Vzdálené laboratoře, tj. laboratoř, která přístup je zprostředkován přes PC a internet, představuje jeden z neobvyklých možností dnešních aplikací internetu a výpočetní techniky. Důležité je, že vzdálené laboratoře umožňují přístup k reálným experimentům a nepředstavují jen simulaci nebo modelované fyzikální jevy. Řízení experimentu, měření a záznam dat se provádí na dálku. Dálkové ovládání se provádí na webových stránkách dostupných prostřednictvím PC uživatele připojené k Internet. V naší studii jsme představit novou, efektivnější možnost využití stávajícího rozhraní mezi několika experimenty a jedním serverem.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 06:25