DVOŘÁK, Ladislav, Tomáš MILÉŘ, Petr NOVÁK a Ivana VACULOVÁ. Educational video from the textile sector as a resource for teaching physics. In Moderní trendy v přípravě učitelů 4. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Educational video from the textile sector as a resource for teaching physics
Název česky Výukový videopořad z textilního odvětví jako prostředek pro fyzikální vzdělávání
Autoři DVOŘÁK, Ladislav, Tomáš MILÉŘ, Petr NOVÁK a Ivana VACULOVÁ.
Vydání Moderní trendy v přípravě učitelů 4, 2009.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky textile industries education lesson plans experiments experimental kits teaching physics
Změnil Změnil: Mgr. Petr Novák, Ph.D., učo 55583. Změněno: 20. 3. 2013 10:27.
Anotace
The paper presents one of the outputs of the research project dealing with development and verification of the complex methodology of motivating students for science and technology education. The set of videos is designed to complement experimentation with textile materials in teaching science and technology at primary schools. Research investigations have been verified by the utility on a sample of more than 100 primary school pupils.
Anotace česky
Tento článek představuje jeden z výstupů výzkumného projektu zabývajícího se vývojem a ověřováním komplexní metodiky a motivací studentů pro vědu a technologie vzdělávání. Soubor videí je navržen tak, aby doplňovaly experimentování s textilními materiály ve výuce vědy a techniky na základních školách. Výzkumným šetřením byla přínosnost ověřena na vzorku více než 100 žáků ZŠ.
Návaznosti
2E08026, projekt VaVNázev: Vývoj a pilotní odzkoušení metodiky pro vytváření a používání didaktických prostředků propagujících technické disciplíny a výzkum ve výuce na základních školách
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Vývoj a pilotní odzkoušení metodiky pro vytváření a používání didaktických prostředků propagujících technické disciplíny a výzkum ve výuce na základních školách
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:29