Detailed Information on Publication Record
2013
Stravovací zvyklosti vybraných skupin populace s různou fyzickou zátěží v pracovním procesu a ve volném čase
JUŘÍKOVÁ, JanaBasic information
Original name
Stravovací zvyklosti vybraných skupin populace s různou fyzickou zátěží v pracovním procesu a ve volném čase
Name in Czech
Stravovací zvyklosti vybraných skupin populace s různou fyzickou zátěží v pracovním procesu a ve volném čase
Name (in English)
Eating habits in choosen groups of population with different physical occupational load and with different load in their free time
Authors
JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Medicina sportiva. Bohemica & Slovaca. Praha, Česká společnost tělových. lékařství. 2013, 1210-5481
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
30000 3. Medical and Health Sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14510/13:00068004
Organization unit
Faculty of Sports Studies
Keywords (in Czech)
povolání; body mass index; stravovací zvyklosti
Keywords in English
occupation; body mass index; eating habits
Tags
Tags
Reviewed
Změněno: 12/4/2013 10:27, Mgr. Eva Špillingová
V originále
V této práci byly sledovány 4 skupiny lidí vyznačujících se různou fyzickou i psychickou zátěží ve svém zaměstnání a ve svém volném čase. Jednalo se o úředníky, studenty, vojáky a hasiče. U jednotlivých respondentů byly sledovány antropometrické ukazatele (tělesná hmotnost, tělesná výška, body mass index = BMI), jejich stravovací zvyklosti a míra fyzické aktivity prováděné ve volném čase.
In English
In this work there 4 groups of respondents with different physical and psychical load in their work and in their leisure time were monitored. They are clerks, students, soldiers and fireman. Anthropometric indicators (body weight, body height, body mass index), eating habits and measure of physical activity in their leisure time were observed in particular respondents.