TRÁVNÍKOVÁ, Dagmar a Viktor PACHOLÍK. Netradiční pohybové aktivity pro studenty Masarykovy univerzity se zdravotním postižením. In Katedra tělesné výchovy a sportu, PdF UHK. Optimální působení tělesné zátaže. první. Hradec Králové: Katedra tělesné výchovy a sportu, PdF UHK, 2013, s. 292-297. ISBN 978-80-7435-245-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Netradiční pohybové aktivity pro studenty Masarykovy univerzity se zdravotním postižením
Název česky Netradiční pohybové aktivity pro studenty Masarykovy univerzity se zdravotním postižením
Název anglicky Non-traditional Physical Activities for Health Impaired Students of the Masaryk University in Brno
Autoři TRÁVNÍKOVÁ, Dagmar (203 Česká republika, garant, domácí) a Viktor PACHOLÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání první. Hradec Králové, Optimální působení tělesné zátaže, od s. 292-297, 6 s. 2013.
Nakladatel Katedra tělesné výchovy a sportu, PdF UHK
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14510/13:00068023
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-7435-245-4
Klíčová slova česky aplikované pohybové aktivity; psychomotorika; žonglování; Masarykova univerzita; středisko Teiresiás
Klíčová slova anglicky adapted physical activities; psychomotricity; juggling; Masaryk University; Teiresiás Institute
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 25. 4. 2014 16:34.
Anotace
Příspěvek se zabývá využitím aplikovaných pohybových aktivit u studentů Masarykovy univerzity se zdravotním postižením. Fakulta sportovních studií rozšířila stávající nabídku celouniverzitní tělesné výchovy a střediska Teiresiás o předmět, který studentům se zdravotním postižením nabízí netradiční pohybové aktivity z oblasti psychomotorických her, žonglování, aktivit dramatické výchovy, tance či akrobacie. Předmět se každým semestrem setkává se zájmem nejen této cílové skupiny, ale rovněž se zájmem studentů FSpS či oboru Speciální pedagogika na PdF MU. Lektory netradičních pohybových aktivit jsou akademici z FSpS i zvaní hosté ze spolupracujících institucí (JAMU Brno, APA UP Olomouc). Tento příspěvek je zpracován na základě realizovaných aktivit v rámci projektu podpořeného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Anotace anglicky
The paper deals with the use of adapted physical activities in health impaired students of the Masaryk University. The Faculty of Sports Studies has enlarged the university PE courses offer via a course focused on non-traditional physical activities from the area of psychomotor games, juggling, drama in education activities, dance or acrobatics. The subject is popular not only with students with special needs, but also with students of FSpS or Special Education specialization. The physical lessons are given by academic workers of FSpS and invited instructors from cooperating institutions (JAMU Brno, APA UP Olomouc). This paper has been written as an outcome of implemented activities within a project supported by the European Social Fund and the state budget of the Czech Republic.
Návaznosti
CZ.1.07/2.4.00/17.0037, interní kód MUNázev: Rozvoj v oblasti pedagogicko-výzkumných aktivit na Katedře společenských věd ve sportu na FSpS MU (Akronym: Psychomotorika)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Rozvoj v oblasti pedagogicko-výzkumných aktivit na Katedře společenských věd ve sportu na FSpS MU, 2.4 Partnerství a sítě
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 14:37