KRÁTKÁ, Jana a Stanislav STŘELEC. Témata, která žáci nejčastěji řeší se svým třídním učitelem. Online. In Ježková, V. (Ed.). Kvalita ve vzdělávání: Sborník příspěvků z XX. výroční konference České asociace pedagogického výzkumu. 1. vyd. Praha: Univerzita Karlova, 2012, s. 509-516. ISBN 978-80-7290-620-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Témata, která žáci nejčastěji řeší se svým třídním učitelem
Název česky Témata, která žáci nejčastěji řeší se svým třídním u čitelem
Název anglicky Problems that pupils most often deal with their class teacher
Autoři KRÁTKÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) a Stanislav STŘELEC (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vyd. Praha, Kvalita ve vzdělávání: Sborník příspěvků z XX. výroční konference České asociace pedagogického výzkumu, od s. 509-516, 8 s. 2012.
Nakladatel Univerzita Karlova
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14410/12:00069559
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7290-620-8
Klíčová slova česky třídní učitel; výzkum; analýza dat; žáci
Klíčová slova anglicky class teacher; research; data analysis; pupils
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Dana Nesnídalová, učo 831. Změněno: 10. 4. 2014 09:29.
Anotace
Třídní učitel je koordinačním a integračním činitelem s řadou závažných výchovných úkolů ve vztahu k žákům své třídy, k jejich rodičům, k ostatním učitelům školy, k jejímu vedení a za jistých okolností také k širší veřejnosti. Příspěvek shrnuje výsledky dotazníkového výzkumného šetření zaměřeného na témata (problémy), které žáci nejčastěji řeší se svým třídním učitelem, přičemž se zaměříme na vliv typu školy, pohlaví žáků a počet let, po které žáci mají stejného třídního učitele. Výzkumný soubor tvořilo celkem 248 respondentů, žáků a studentů základních a středních škol. Z našich zjištění vyplývá, že třídní učitelé mají své nezastupitelné místo ve výchovném dění školy a vedou k předpokladu, že postavení (funkce) třídního učitele nebude v rámci proměn českého školství ztrácet na významu.
Anotace anglicky
The form teacher is a coordinating and integrative factor with a number of relevant educational tasks in his or her relationship to pupils in the class, to their parents, to other teachers, to management and under certain circumstances to the general public. This paper sums up the results of research aimed at the educational problems on which pupils cooperate with class teacher. We will compare the results by age, sex and type of school. Research sample consists of 248 respondents, students and pupils in primary, secondary and high schools. From our dates result that the role of class teacher in the educational school process is irreplaceable and we can suppose that the function of class teacher will not lose its importance either in the future changing school system.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 19:24